Οι κάτοχοι Apple TV and HomePod μπορούν να ρυθμίσουν αυτές τις συσκευές ως Home Hub για απομακρυσμένο έλεγχο των αξεσουάρ HomeKit και Matter.

Παρόλο που μπορείτε να ρυθμίσετε πολλές συσκευές ως Home Hubs, δεν υπάρχει δυνατότητα να επιλέξετε ως κύριο ένα συγκεκριμένο hub. Αυτό όμως αλλάζει με το iOS 18 και το tvOS 18, που επιτέλους δίνουν στους users this option.

Νέες επιλογές για Home Hubs στο iOS 18

Read about: Το AppleTV+ θέλει να πληρώνει ηθοποιούς βάση των θεατών τους

Όπως αναφέρθηκε στο subreddit HomeKit, η εφαρμογή Home στο iOS 18 διαθέτει μια νέα επιλογή για τον καθορισμό “Preferred Home Hub”. Το μενού επιτρέπει στους χρήστες να επιλέξουν μεταξύ Apple TV και HomePods που είναι συνδεδεμένα στο HomeKit. Στη συνέχεια, το σύστημα χρησιμοποιεί την επιλεγμένη συσκευή για τον απομακρυσμένο έλεγχο άλλων οικιακών αξεσουάρ και καταφεύγει σε εναλλακτική συσκευή μόνο εάν η κύρια δεν είναι διαθέσιμη.

Αυτή η δυνατότητα είναι εξαιρετικά χρήσιμη, καθώς ένας χρήστης μπορεί να έχει πολλά Apple TV ή HomePods στο σπίτι, επομένως το σύστημα θα μπορούσε να βασίζεται σε ένα παλαιότερο μοντέλο με πιο αργή ασύρματη σύνδεση για την αποστολή εντολών HomeKit. Πλέον, οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν ένα συγκεκριμένο Apple TV που είναι συνδεδεμένο στο ενσύρματο Network

, εξασφαλίζοντας έτσι καλύτερη σταθερότητα.

Φυσικά, υπάρχουν ορισμένα σημεία που πρέπει να έχετε υπόψη. Όλες οι συσκευές πρέπει να διαθέτουν τις beta εκδόσεις των αντίστοιχων operating systems τους για να λειτουργήσει αυτή η δυνατότητα. Παρόλα αυτά, αρκετοί χρήστες έχουν αναφέρει ότι δεν βλέπουν το νέο μενού στην εφαρμογή Home, κάτι που αναμένεται να διορθωθεί με μελλοντικές ενημερώσεις.

See also: Apple: Φαίνεται να μην πληρώνει την OpenAI για να χρησιμοποιήσει το ChatGPT στο iOS 18

Οι beta εκδόσεις των iOS 18 και tvOS 18 είναι τώρα διαθέσιμες για προγραμματιστές. Μια δημόσια beta θα κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα, ενώ η επίσημη Traffic προγραμματίζεται για αυτό το φθινόπωρο.

Source: 9to5mac