Η OpenAI καλωσόρισε at διοικητικό της συμβούλιο τον Paul Nakasone, έναν απόστρατο στρατηγό του αμερικανικού στρατού και πρώην επικεφαλής της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (NSA).

Ο Nakasone είχε οριστεί επικεφαλής της NSA από τον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump, και διηύθυνε την υπηρεσία από το 2018 έως τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους.

See also: Apple: Φαίνεται να μην πληρώνει την OpenAI για να χρησιμοποιήσει το ChatGPT στο iOS 18

Η OpenAI λέει ότι ο Nakasone θα ενταχθεί στην επιτροπή Safety and Security Committee, which ανακοινώθηκε τον Μάιο. Η νέα επιτροπή θα είναι υπεύθυνη για τη διατύπωση συστάσεων προς το συμβούλιο της OpenAI “σχετικά με κρίσιμες αποφάσεις ασφάλειας για έργα και λειτουργίες της εταιρείας“. Ο Bret Taylor, ο Adam D’Angelo, η Nicole Seligman, που είναι όλοι στο διοικητικό συμβούλιο της OpenAI, συμμετέχουν στη νέα επιτροπή ασφαλείας της OpenAI, δίπλα στον CEO Sam Altman. Ο Nakasone «θα συμβάλει επίσης στις προσπάθειες της OpenAI για την καλύτερη κατανόηση του τρόπου με τον οποίο η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση της κυβερνοασφάλειας, εντοπίζοντας γρήγορα και ανταποκρινόμενη σε απειλές".

Η προηγούμενη ομάδα επικεντρωνόταν στους μακροπρόθεσμους κινδύνους της τεχνητής νοημοσύνης. Οι δύο ηγέτες της ομάδας, Ilya Sutskever και Jan Leike, ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους από τη startup.

See also: Elon Musk: threatens to ban Apple devices in his companies because of OpenAI

"Η τεχνητή νοημοσύνη έχει τη δυνατότητα να έχει τεράστιο θετικό αντίκτυπο στις ζωές των ανθρώπων, αλλά μπορεί να το καταφέρει αυτό μόνο εάν αυτές οι καινοτομίες κατασκευαστούν και αναπτυχθούν με ασφάλεια», δήλωσε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, Bret Taylor. «Η απαράμιλλη εμπειρία του στρατηγού Paul Nakasone σε τομείς, όπως η cybersecurity, θα βοηθήσει την OpenAI να επιτύχει την αποστολή της να διασφαλίσει ότι η τεχνητή νοημοσύνη ωφελεί όλη την ανθρωπότητα

".

Το διοικητικό συμβούλιο της OpenAI περιλαμβάνει πλέον τους Nakasone, Altman, Adam D’Angelo, Larry Summers, Bret Taylor, Dr. Sue Desmond-Hellmann, Nicole Seligman και Fidji Simo. Ο Dee Templeton της Microsoft έχει επίσης θέση παρατηρητή χωρίς δικαίωμα ψήφου.

Paul Nakasone: The former head of the NSA on the board of OpenAI

Θα μπορούσαμε να υποθέσουμε ότι ένας από τους κύριους στόχους της νέας ομάδας εποπτείας είναι να διασφαλίσει ότι οι διαδικασίες ανάπτυξης και εκπαίδευσης των νέων μοντέλων της OpenAI είναι διαφανείς και σύμφωνες με τις ηθικές και νομικές κατευθυντήριες γραμμές.

Η ομάδα εποπτείας μπορεί να στοχεύει, επίσης, στην strengthening of the Security των μοντέλων, διασφαλίζοντας ότι οι νέες τεχνολογίες δεν θα χρησιμοποιηθούν για κακόβουλους σκοπούς και ότι οι κίνδυνοι που σχετίζονται με την τεχνητή νοημοσύνη θα ελαχιστοποιηθούν.

See also: Scarlett Johansson: Η OpenAI μιμήθηκε τη φωνή της (χωρίς άδεια);

Ένας άλλος σημαντικός στόχος θα πρέπει να είναι η βελτίωση της απόδοσης και της ακρίβειας των μοντέλων, μέσω της συνεχούς παρακολούθησης και ανατροφοδότησης κατά τη διάρκεια της Education και της ανάπτυξης.

Τέλος, η Επιτροπή Ασφαλείας έχει ως στόχο να ενισχύσει την εμπιστοσύνη του κοινού στην OpenAI, μέσω της διαφάνειας και της υπευθυνότητας στις δράσεις και τις αποφάσεις της, διασφαλίζοντας ότι οι τεχνολογίες που αναπτύσσονται είναι προς όφελος της κοινωνίας.

Source : www.theverge.com