Νέο Στυλό MX Ink από τη Logitech για 2D και 3D Δημιουργικότητα στα Meta Quest Headsets.

Το MX Ink θα υποστηρίζει τα Quest 2 and Quest 3 και θα είναι το πρώτο επίσημα υποστηριζόμενο αξεσουάρ γραφίδα για Oculus ή Meta headsets.

See also: Samsung Galaxy Z Fold 6: Leaked specifications and price

Η είδηση, αποκαλύφθηκε από το VentureBeat σε ένα άρθρο που κοινοποιήθηκε ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τώρα έχει κατέβει.

Το Logitech MX Ink έχει σχεδιαστεί τόσο για σχέδιο σε 2D επιφάνεια μέσω της πίεσης στην άκρη του όσο και για 3D δημιουργικότητα μέσω της πλήρους tracking τεχνολογίας 6DoF (μέσω των καμερών του headset), πολλαπλών κουμπιών και ενός ενεργοποιητή απτικής ανάδρασης.

Συνδέεται με το ακουστικό χωρίς να χρειάζεται να αποσυνδέσετε τους ελεγκτές Touch, κάτι που η Meta λέει ότι αντιπροσωπεύει την πρώτη φορά που τα ακουστικά Quest μπορούν να παρακολουθούν τρία controller ταυτόχρονα. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να συνδυάσετε και να ταιριάξετε τα controller Touch και το MX Ink και να αλλάξετε μεταξύ τους οποιαδήποτε στιγμή “χωρίς διακοπές”.

See also: EOS C400: Ανάλυση στο νέο Κινηματογραφικό Εργαλείο της Canon

Όταν συνδεθεί για πρώτη φορά, η Meta λέει ότι θα περάσετε από ένα προσαρμοσμένο σεμινάριο ενσωματωμένο στο λογισμικό συστήματος του Quest και μια νέα ενότητα στις ρυθμίσεις του ακουστικού θα επιτρέπει την προσαρμογή των καμπυλών πίεσης για την άκρη και τα κύρια κουμπιά, τη δύναμη αρχικής ενεργοποίησης και το χρονοδιάγραμμα διπλού πατήματος.

Το MX Ink φορτίζει μόνο του μέσω USB-C, και η Logitech θα πουλήσει επίσης μια βάση φόρτισης called MX Inkwell για πιο άνετη φόρτιση.

Η εταιρεία θα προσφέρει επίσης ένα ματ με “λεία υφή που ταιριάζει εξαιρετικά με τις άκρες κουτιών” για 2D δημιουργικότητα, που ονομάζεται MX Mat.

See also:

Το MX Ink θα υποστηρίζεται στις ακόλουθες εφαρμογές Quest:

Επιπλέον, το MX Ink θα υποστηρίζεται στο Adobe Substance Modeler και το Elucis by RealizeMedical, εφαρμογές PC VR που μπορούν να χρησιμοποιηθούν μέσω Quest Link / Air Link.

Η Logitech θα διαθέσει σύντομα ένα SDK για άλλους προγραμματιστές να το ενσωματώσουν.

See also: Η Samsung Ανακοινώνει τα Νέα Μοντέλα Monitor για το 2024

Το Logitech MX Ink αναμένεται να κυκλοφορήσει στα τέλη Σεπτεμβρίου, με τιμή $130. Η τιμή για τη βάση φόρτισης MX Inkwell και το MX Mat δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί.

Η Apple φέρεται να έχει δοκιμάσει την υποστήριξη του Apple Pencil Per for the Vision Pro, και αν αυτό συμβεί θα μπορούσε να είναι το τέλειο αξεσουάρ για το headset. Αλλά αν αυτό δεν συμβεί πριν από τα τέλη Σεπτεμβρίου, φαίνεται ότι η Meta θα φτάσει πρώτη μέσω αυτής της συνεργασίας με τη Logitech.

Source :: uploadvr