Το Νέο Πρωτοποριακό Ρολόι Κατάδυσης της Panerai, Submersible Elux LAB-ID, με Ηλεκτροφωταύγεια και Αυτόνομη Παραγωγή Ενέργειας

Ως ίσως η κορυφαία εταιρεία πολυτελών ρολογιών κατάδυσης, η Panerai ξέρει ένα-δύο πράγματα για τη φωτεινότητα.

See also: Samsung Shortcut Sneakers: Κυκλοφόρησαν τα Hi-Tech Sneakers

Η Ιταλο-ελβετική εταιρεία πρωτοπορούσε στη χρήση των ενώσεων Radiomir και Luminor, φωσφορίζοντων υλικών που επέτρεπαν στα βαριά κατασκευασμένα, στρατιωτικά ρολόγια της να είναι ευανάγνωστα κάτω από την επιφάνεια του νερού.

Τώρα ανακοίνωσε ένα νέο μοντέλο που προσφέρει ορατότητα κάτω από το νερό με έναν εντελώς νέο τρόπο – το Submersible Elux LAB-ID ήταν μια ιδέα που με μετατράπηκε σε πραγματικό ρολόι.

See also: Ford Mustang GTD 2025: Το Απόλυτο Track Car – Γκαλερί

Χρειάστηκε χρόνια έρευνας και ανάπτυξης.

Η Panerai κατοχύρωσε το ‘Elux’ το 1966.

Σύμφωνα με την εταιρεία, ‘συντομογραφία του ‘elettroluminescenza’ που σημαίνει ηλεκτροφωταύγεια, το Elux ήταν αρχικά ένα ηλεκτροφωταυγή πάνελ αποτελούμενα από ομοιόμορφα φωτεινές επιφάνειες διαθέσιμες σε διάφορα μεγέθη, σχήματα και υλικά με τη φωταύγειά τους να διατηρείται συνεχώς από ένα ηλεκτρικό πεδίο. Αυτά τα πάνελ, εντελώς ελεύθερα από ραδιενεργές ουσίες, ήταν εξαιρετικά ανθεκτικά, καθώς ήταν ανθεκτικά τόσο σε κραδασμούς όσο και σε δονήσεις, καθιστώντας τα κατάλληλα για ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών’.

See also: Η BMW M2 του 2025 Αποκτά Ακόμη Περισσότερη Ιπποδύναμη

Το γεγονός ότι τα πάνελ μπορούσαν να τροφοδοτηθούν τόσο από φορητές μπαταρίες όσο και από σταθερή παροχή AC, και η ένταση του φωτός μπορούσε να ρυθμιστεί ανάλογα με τις ανάγκες, σήμαινε ότι βρήκαν πολλαπλές εφαρμογές σε όργανα για το Ιταλικό Ναυτικό.

Τώρα η Panerai χρησιμοποίησε την ίδια ιδέα σε αυτό το νέο ρολόι.

Αντί για φωσφορίζοντα υλικά, LED φωτίζουν τις λειτουργίες του ρολογιού, που με τη σειρά τους τροφοδοτούνται από ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από την κίνηση του ρολογιού.

See also: Δύο Ρομπότ Optimus Εργάζονται Αυτόνομα στην Tesla

Ένα κουμπί στην αριστερή πλευρά της θήκης ανάβει τα φώτα· πατώντας το ξανά, τα φώτα σβήνουν. Απαιτώντας τέσσερα διπλώματα ευρεσιτεχνίας και οκτώ χρόνια έρευνας και ανάπτυξης, η παραγόμενη ενέργεια χρησιμοποιείται για να φωτίσει διάφορους δείκτες στο καντράν, συμπεριλαμβανομένου του αποθέματος ισχύος 30 λεπτών και των δεικτών.

Η φωταγώγηση των κινούμενων στοιχείων όπως οι δείκτες αποδείχθηκε ιδιαίτερα δύσκολη, λέει η Panerai.

Το 49mm PAM01800 Elux LAB-ID είναι περιορισμένης έκδοσης 150 κομματιών, με διαθεσιμότητα 50 κομματιών ανά έτος για τρία χρόνια, και κοστίζει £76,800.

Source :: esquire.com