Επανέκδοση του εμβληματικού coupe των ’90s, Suzuki Cappuccino για να αντιμετωπίσει το Mazda MX-5 Miata.

"Νέα Γενιά Σπορ Αυτοκινήτων από Toyota, Daihatsu και Suzuki: Αντίπαλοι του Mazda MX-5 Miata".

See also: Ford Mustang GTD 2025: Το Απόλυτο Track Car – Γκαλερί

Το μελλοντικό coupe Toyota S-FR παρουσιάζεται ως ένας νέος πιθανός ανταγωνιστής για το Mazda Miata MX-5, το οποίο είναι το roadster με τις περισσότερες πωλήσεις στον κόσμο. Τώρα αποδεικνύεται ότι υπάρχουν δύο ακόμα ιαπωνικά μοντέλα που πρόκειται να προκαλέσουν τον ήρωα από τη Χιροσίμα τα επόμενα χρόνια, και όλα χρησιμοποιούν το ίδιο υλικό. Σε αυτό το άρθρο επικεντρωνόμαστε στη Suzuki.

Από ό,τι ακούγεται από τους διαδρόμους του μεγαλύτερου περιοδικού αυτοκινήτου της Ιαπωνίας, το Best Car, η Toyota έχει συνεργαστεί με τη Daihatsu και τη Suzuki σε ένα συναρπαστικό τρίκλινο έργο για μικρά sport αυτοκίνητα που φαίνεται να οδηγεί στην είσοδο στην αγορά όχι ένα, αλλά τρία αυτοκίνητα έως το 2027.

See also: Η BMW M2 του 2025 Αποκτά Ακόμη Περισσότερη Ιπποδύναμη

Εκτός από το Toyota S-FR, η Daihatsu παρουσίασε ένα νέο concept Copen στην έκθεση Japan Mobility τον περασμένο Οκτώβριο, ενώ η Suzuki σχεδιάζει να φέρει πίσω μια σημαντικά ανανεωμένη έκδοση του Cappuccino των αρχών της δεκαετίας του ’90 (όπως φαίνεται παραπάνω), ένα μικρό coupe με έναν μικρό κινητήρα 660cc turbo and 64 ίππους, το οποίο είχε βγει εκτός παραγωγής το 1998 μετά από οκταετή πορεία.

See also: Δύο Ρομπότ Optimus Εργάζονται Αυτόνομα στην Tesla

Το νέο μοντέλο θα διαθέτει έναν τρικύλινδρο turbo of 1.3 λίτρων, λίγο μεγαλύτερο από τον προκάτοχό του, με απόδοση περίπου 150 ίππων. Αυτό είναι σχεδόν δύο φορές και μισό η ισχύς του αρχικού μοντέλου.

Αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2027 με διαστάσεις σχεδόν ιδιαίτερες με αυτές του Mazda Miata, περίπου 4 μέτρα σε μήκος και 1,72 σε πλάτος, και αναμένεται να ζυγίζει περίπου 1100 κιλά

, όπως και το Miata Mx5.

See also: Polestar 4: Το Νέο Πολυτελές Ηλεκτρικό Coupe SUV

Σχεδιαστικά, το νέο Suzuki Cappuccino αναμένεται να υιοθετήσει παρόμοιες αναλογίες με αυτές του Miata, χωρίς να είναι πολύ τολμηρό με την εμπρόσθια σχεδίαση. Αναμένεται να διαθέτει μια μεγάλη ορθογώνια γρίλια, με αιχμηρά προς τα επάνω φωτιστικά σώματα, σύντομα μπροστινά μέρη και ένα καθαρό, καλά εκτελεσμένο εσωτερικό.

See also: BMW M135i: Ένα 296 ίππων 4WD Hot Hatch

Επομένως, με βάση το μέγεθος, τη μηχανική σύνθεση, το βάρος και την πίσω κίνηση, μπορούμε να περιμένουμε από το νέο Cappuccino να προσφέρει δυναμικές επιδόσεις και εντυπωσιακή οδηγική δυναμική που θα ανταγωνιστούν το δημοφιλές Mazda.

See also: BMW 3-Series του 2025: Νέα Χαρακτηριστικά και Βελτιώσεις

Εάν το Suzuki Cappuccino του 2027 κυκλοφορήσει στην Ευρώπη, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να γίνει διαθέσιμο και στην Greece όπου προς το παρόν, δεν υπάρχουν συγκεκριμένες πληροφορίες για την κυκλοφορία του.

Ωστόσο, η Suzuki δεν έχει πουλήσει αυτοκίνητα στις ΗΠΑ για αρκετό καιρό και το νέο μοντέλο προορίζεται να επαναφέρει το ενδιαφέρον της μάρκας στη North America.

Παρακολουθώντας τις ανακοινώσεις της Suzuki και των τοπικών αντιπροσώπων θα είναι ο καλύτερος τρόπος για να ενημερωθείτε σχετικά με την διαθεσιμότητα του μοντέλου στη χώρα μας.

Source :: forbes