The Apple Watch έσωσε τη ζωή ενός πυροσβέστη που εμφάνισε συμπτώματα καρδιακής προσβολής, αφού έπαιξε street hockey με τον γιο του. Παρά το γεγονός ότι ήταν σε φόρμα, λίγο μετά το παιχνίδι, ο Travis Chalmers από τη Nova Scotia άρχισε να λέει ότι τον πονούσε το κεφάλι του και ότι ένιωθε μια «ζεστή αίσθηση» στο στήθος του. Αρχικά, σκέφτηκε ότι είχε απλώς γρίπη ή κάποιο κρυολόγημα και δεν ανησύχησε.

Όμως τα συμπτώματά του χειροτέρεψαν. Όπως είπε ο ίδιος, περίπου μισή ώρα αργότερα, ξάπλωσε και ένιωθε έντονα τον καρδιακό του ρυθμό. Ελέγχοντας το Apple Watch του, ο πυροσβέστης είδε ότι εμφάνιζε κολπική μαρμαρυγή που είναι ένας ακανόνιστος καρδιακός ρυθμός που μπορεί να υποδηλώνει επερχόμενο εγκεφαλικό επεισόδιο ή καρδιακή ανεπάρκεια.

See also: Η μέτρηση σακχάρου με Apple Watch δεν απαιτεί πλέον iPhone

Ο 44χρονος αποφάσισε να πάει στο νοσοκομείο. «Όταν είπα κολπική μαρμαρυγή και τους έδωσα τα συμπτώματα, μπήκα αμέσως», είπε. «Τότε μου είπαν ότι μάλλον πάθαινα καρδιακή προσβολή». Οι γιατροί του είπαν ότι τα επίπεδα τροπονίνης του ήταν υψηλά, επηρεάζοντας την καρδιά. Άλλες εξετάσεις έδειξαν, επίσης, ότι ο πυροσβέστης θα πάθαινε καρδιακή προσβολή.

"Έμεινα στο νοσοκομείο για μια εβδομάδα και έκανα περισσότερες εξετάσεις για να επιβεβαιώσω ότι μια από τις αρτηρίες μου είναι 100% φραγμένη», είπε ο πυροσβέστης. Οι doctors κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η αρτηρία έφραξε εντελώς ενώ ο Chalmers έπαιζε street hockey με τον γιο του. Θα είναι σε καθημερινή φαρμακευτική αγωγή για το υπόλοιπο της ζωής του.

Αν και σε πολύ καλή φυσική κατάσταση, ο πυροσβέστης κινδύνευσε, αλλά το Apple Watch τον βοήθησε να προλάβει τα χειρότερα πηγαίνοντας στο hospital. Όπως είπε ο Chalmers: «Βασικά, σας λέει ότι κάτι είναι διαφορετικό από αυτό που ήταν πριν, και αν αυτό είναι πολύ διαφορετικό για εσάς, επισκεφθείτε αμέσως έναν γιατρό». Η οικογένειά του έχει περιορισμένο ιστορικό καρδιακών παθήσεων και προειδοποιεί άλλους ότι «Μπορεί να χτυπήσει οποιονδήποτε ανά πάσα στιγμή

".

See also: Potential SOS feature on Apple Watch saves swimmers

Η καρδιολόγος Ciorsti MacIntyre επαίνεσε συσκευές όπως το Apple Watch επειδή μπορούν να ειδοποιήσουν τους χρήστες αμέσως όταν έχουν μη φυσιολογικό καρδιακό ρυθμό. Τα ρολόγια ψάχνουν για ανωμαλίες στον καρδιακό ρυθμό και οι άνθρωποι μπορούν να ψάξουν αμέσως το πρόβλημα.

Ωστόσο, ενώ η γιατρός είναι χαρούμενη που βλέπει ανθρώπους να φορούν έξυπνα ρολόγια που μπορούν να παρακολουθούν τον καρδιακό τους ρυθμό, λέει ότι αυτές οι συσκευές έχουν την τάση να κάνουν ορισμένες πληροφορίες να ακούγονται πιο σοβαρές από ό,τι είναι στην πραγματικότητα. Ωστόσο, καλό είναι οι users να επικοινωνούν με γιατρούς για να γίνονται εξετάσεις.

See also: Apple Watch saved 82-year-old man hit by car

Η χρήση της τεχνολογίας wearable έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, με συσκευές όπως έξυπνα ρολόγια και fitness trackers να ενσωματώνουν προηγμένους αισθητήρες για την παρακολούθηση διαφόρων παραμέτρων Health. Αυτό έδωσε τη δυνατότητα στους ανθρώπους να παρακολουθούν τα επίπεδα σωματικής τους δραστηριότητας, τον ύπνο, το οξυγόνο τους, τον καρδιακό ρυθμό και πολλά άλλα σε πραγματικό χρόνο. Ως αποτέλεσμα, αυτές οι συσκευές μπορούν να σώσουν ζωές.

Όπως φαίνεται στην περίπτωση του πυροσβέστη που επέζησε από καρδιακή προσβολή χάρη στο Apple Watch του, η φορητή Technology μπορεί να παρέχει έγκαιρη ανίχνευση σοβαρών ιατρικών καταστάσεων όπως η κολπική μαρμαρυγή. Αυτός ο ακανόνιστος καρδιακός ρυθμός μπορεί συχνά να περάσει απαρατήρητος, οδηγώντας σε δυνητικά θανατηφόρες συνέπειες. Όμως, με τη βοήθεια της τεχνολογίας, τα άτομα μπορούν να λαμβάνουν έγκαιρες ειδοποιήσεις και να αναζητήσουν ιατρική βοήθεια πριν να είναι πολύ αργά.

Source : www.phonearena.com