Αυτός είναι ο Hacker με την μεγαλύτερη ποινή φυλάκισης… 334 χρόνια!

Ένας 26χρονος hacker καταδικάσθηκε σε 334 χρόνια φυλάκισης για υποκλοπή ταυτότητας καθώς και για μαζική τραπεζική απάτη στην Τουρκία, ή με απλά λόγια, καταδικάσθηκε να περάσει την υπόλοιπη ζωή του στην φυλακή!

Το όνομά του Onur Kopçak, και ο hacker συνελήφθη το 2013 με την κατηγορία της δημιουργίας ψεύτικου Ρhishing website, που φερόταν να ήταν τραπεζικό site, ξεγελώντας τα θύματα να εισάγουν τα στοιχεία των λογαριασμών τους, συμπεριλαμβανομένων και των πληροφοριών των πιστωτικών τους καρτών.

Το website του Kopçak ήταν μέρος ενός μεγαλύτερου κι εκτενέστερου credit card fraud scheme στο οποίο αυτό και άλλοι 11 operators χρησιμοποιούσαν τα παρανόμως κεκτημένα bank account details για να διεκπεραιώσουν απατηλές operations.

Κατά την σύλληψή του το 2013, οι τουρκικές αρχές τον κατηγόρησαν για:
– Υποκλοπή προσωπικών στοιχείων
– Πλαστογράφηση Website
– Απάτη πρόσβασης σε συσκευή
– Wire fraud…

… και καταδικάσθηκε σε 199 χρόνια 7 μήνες και 10 ημέρες φυλάκισης, μετά από καταγγελίες 43 πελατών των τραπεζών. Ωστόσο, κατά την διάρκεια της έρευνας, 11 ακόμη πελάτες τραπεζών επίσης κατήγγειλαν περιστατικά σχετικά με τις κάρτες πληρωμών τους…. οπότε «έβαλαν» τον Kopçak σε νέα δοκιμασία…!

Έχουμε και λέμε… 199 + 135 = 334 χρόνια φυλάκισης!

Κατά την διάρκεια του νέου κύκλου, η οποία ολοκληρώθηκε χθες ( 10 Ιανουαρίου , Το Mersin Third Criminal Court προσέθεσε ακόμη 135 χρόνια στην τελική ποινή του Kopçak που ήταν 199 χρόνια 7 μήνες και 10 ημέρες, σύμφωνα με την αναφορά της Daily Sabah.

Με ένα σύνολο 334 χρόνων φυλάκισης, ο Kopçak είναι μακράν ο top στην λίστα με τους hackers με την μεγαλύτερη ποινή φυλάκισης.

 

https://secnews.gr/100180/facebook-messenger-soon-get-bots/btn-large” variation=”btn-success”]Διαβάστε ακόμη: Το Facebook Messenger και τα bots του… θα το δούμε σύντομα;