Το Snapchat είναι διάσημο για τη διαγραφή των μηνυμάτων του αλλά δυστυχώς τίποτα δεν είναι εφήμερο σε αυτόν τον κόσμο όταν θες να είναι. Η εταιρία αποκάλυψε ότι οι ταυτότητες μεγάλου αριθμού πρώην και νυν υπαλλήλων της βρέθηκαν σε κίνδυνο από μια επίθεση στον κυβερνοχώρο αυτό το μήνα.

“Την περασμένη Παρασκευή, το τμήμα μισθοδοσίας του Snapchat δέχθηκε ένα email phishing scam στο οποίο o scammer υποδυόταν τον Διευθύνων Σύμβουλο και ζητούσε τις πληροφορίες μισθοδοσίας των εργαζόμενων”, εξήγησε η εταιρία σε ένα blog post. “Δυστυχώς το phishing  email δεν αναγνωρίστηκε ότι είναι απάτη και πληροφορίες μισθοδοσίας πρώην και νυν υπαλλήλων αποκαλύφθηκαν!”

Το Snapchat είχε αντιμετωπίσει προβλήματα hacking και στο παρελθόν. Είχαν διαρρεύσει περίπου 200.000 φωτογραφίες χρηστών το 2014 από την υπηρεσία όταν είχαν παραβιαστεί εφαρμογές τρίτων αλλά σε εκείνη την περίπτωση οι συνθήκες και τα αποτελέσματα ήταν διαφορετικά. Αυτή τη φορά το Snapchat δήλωσε ότι δεν επηρεάστηκαν δεδομένα χρηστών κι έχει επωμιστεί την ευθύνη για το θέμα (την προηγούμενη φορά η εταιρία είχε δηλώσει ότι έφταιγαν και οι χρήστες που έχασαν τα δεδομένα γιατί χρησιμοποιούσαν ανεπίσημους λογαριασμούς και στη συνέχεια απαγόρευσε την πρόσβαση τρίτων στην πλατφόρμα στο όνομα της ασφάλειας.)

https://secnews.gr/97482/%ce%ba%cf%81%cf%85%ce%bc%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%b1-%ce%ba%cf%8c%ce%bb%cf%80%ce%b1-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%ba%ce%ac%ce%bd%ce%bf%cf%85%ce%bd-snapchat-%ce%ba%ce%b1%ce%bb%cf%8d%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%bf/10 κρυμμένα κόλπα που κάνουν το Snapchat καλύτερο!

Το Snapchat δεν έδωσε πολλές πληροφορίες όμως σε τι ακριβώς είχαν πρόσβαση οι επιτιθέμενοι αυτή τη φορά. Οι πληροφορίες μισθοδοσίας πάντως θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν τα στοιχεία του μισθού, αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης, τραπεζικά στοιχεία, διευθύνσεις, e-mail και άλλα προσωπικά στοιχεία τα οποία στα χέρια των λάθος ανθρώπων θα μπορούσαν να δημιουργήσουν πονοκεφάλους στους πληγέντες.

Η εταιρία ανέφερε το έγκλημα στο FBI και πρόσφερε σε αυτούς που επηρεάστηκαν 2 χρονιά ασφάλειας κλοπής ταυτότητας και παρακολούθηση δωρεάν.

Το εταιρικό hacking και η κλοπή πληροφοριών έχει τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας πολλές φορές τα τελευταία χρόνια. Το hacking της Sony είναι ένα από τα πιο γνωστά παραδείγματα, μια επίθεση άνευ προηγουμένου!

Το Snapchat δήλωσε ότι λυπάται απίστευτα για την εν λόγω επίθεση και ορκίστηκε ότι θα εντείνει τα ήδη αυστηρά προγράμματα κατάρτισης του γύρω από την ιδιωτική ζωή και την ασφάλεια με την ελπίδα να αποφευχθούν μελλοντικά περιστατικά όπως αυτό.

https://secnews.gr/100123/phishing-smishing/btn-large” variation=”btn-success”]Για το ‘phishing’ γνωρίζουμε. Για το ‘Smishing’ τι ξέρουμε;