Ο δημοσιογράφος και guru των social media, Matthew Keys, 29 χρονών καταδικάστηκε σε 2 χρόνια σε ομοσπονδιακή φυλακή με την κατηγορία της συμμετοχής σε computer hacking που οδήγησε σε μεταμόρφωση ενός άρθρου στην ιστοσελίδα των Los Angeles Times το 2010.

Ο Επαρχιακός Δικαστής των ΗΠΑ, Kimberly Mueller επέβαλε την ποινή σε μια ακρόαση στο Σακραμέντο της Καλιφόρνια, βασιζόμενος στην αίθουσα του δικαστηρίου και σ’ ένα tweet από τον ίδιο τον Keys. Τον περασμένο μήνα εισαγγελείς ζήτησαν από τον δικαστή να επιβάλει 5 χρόνια φυλάκιση ενώ κάποιοι ζήτησαν και 7 χρόνια και πάνω! Οι δικηγόροι της υπεράσπισης ζήτησαν αναστολή. Ο Mueller ζήτησε από τον Keys να αναφερθεί στη φυλακή στις 15 Ιουνίου αλλά ο δημοσιογράφος έγραψε στο Twitter ότι οι δικηγόροι του σχεδιάζουν να ζητήσουν να του επιτραπεί να παραμείνει ελεύθερος εν αναμονή της έφεσης.

https://secnews.gr/101854/hacking-se-dimosiografo-enw-egrafe-gia-tin-upothesi-apple-fbi/Hacking σε δημοσιογράφο ενώ έγραφε για την υπόθεση Apple-FBI!

Ο Keys ο οποίος έχει δουλέψει για 2 τηλεοπτικούς σταθμούς και αργότερα ως social media editor στο πρακτορείο Reuters, είχε εμπλακεί online με την ομάδα των hackers, Anonymous αφού είχε μια μάχη με τον εργοδότη του. Τότε δούλευε για έναν τηλεοπτικό σταθμό που ανήκει στην Tribune Co. και σύμφωνα με τους εισαγγελείς, ο δημοσιογράφος δημοσίευσε τα στοιχεία login της Tribune σε ένα hackers forum. Σύντομα μια είδηση στην ιστοσελίδα των  Los Angeles Times υπέστη βανδαλισμούς.

Ο δημοσιογράφος αναμένεται να υποστηρίξει ότι η ηλεκτρονική απάτη και η πράξη κατάχρησης δεν ισχύουν στις περιπτώσεις που δεν υπάρχει πρόθεση για πραγματική ζημιά σε κάποιο υπολογιστικό ζήτημα και ότι η διαδικασία για τον υπολογισμό του κόστους τέτοιων ζημιών είναι παράλογη.

“Δεν πρόκειται μόνο να εργαστούμε για αντιστρέψουμε την απόφαση του δικαστηρίου αλλά θα προσπαθήσουμε να αλλάξουμε αυτόν τον παράλογο νόμο”, έγραψε στο Twitter ο Keys αφού ανακοινώθηκε η καταδίκη του!”

https://secnews.gr/102818/ta-panama-papers-proilthan-apo-hack-se-email-server-tis-mossack-fonseca/btn-large” variation=”btn-success”]Τα Panama Papers προήλθαν από hack σε email server της Mossack Fonseca