Μια νέα μελέτη από την Silversky δείχνει ότι οι περισσότεροι εργαζόμενοι στις ΗΠΑ είναι υπερβολικά σίγουροι για την ασφάλειά τους στις επαγγελματικές δραστηριότητες. Αυτό, σε συνδυασμό με την έλλειψη εργαλείων ασφάλειας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μπορεί τελικά να οδηγήσει σε νομικούς και ρυθμιστικούς κινδύνους, καθώς και απώλεια δεδομένων.

Η μελέτη δείχνει ότι το 98% των ερωτηθέντων πιστεύουν η διαχείριση των email τους είναι ασφαλέστερη  ή παρόμοια με εκείνη των συναδέλφων τους.

Ενώ πολλοί εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι διαχειρίζονται τους λογαριασμούς τους με πολύ μεγαλύτερη ασφάλεια σε σχέση με τους συναδέλφους τους, και δηλώνουν ότι ακολουθούν τις προβλεπόμενες διαδικασίες της εταιρείας για την προστασία των επικοινωνιών, περισσότεροι από τους μισούς παραδέχονται ότι έστειλαν ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε λάθος άτομο.

Το 53% των ερωτηθέντων παραδέχονται ότι έλαβαν ευαίσθητα δεδομένα χωρίς κρυπτογράφηση, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αλλά μόνο το 17% παραδέχεται την αποστολή τέτοιων δεδομένων.

Όσον αφορά τα εργαλεία ασφάλειας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μόνο το 32% των οργανισμών χρησιμοποιεί λύσεις απώλειας δεδομένων (email data loss prevention) και μόνο το 21% χρησιμοποιεί λύσεις κρυπτογράφησης. Το 46% όσων έλαβαν μέρος στην έρευνα, παραδέχθηκε ότι η ασφάλεια ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα μπορούσε να βελτιωθεί στην εταιρεία τους.

Περισσότερα  για την έρευνα μπορείτε να βρείτε εδώ.

Secnews.gr