Η επίσημη εφαρμογή Alexa για τα Windows 10 είναι πλέον διαθέσιμη για λήψη από το Microsoft Store, με την Amazon να ανακοινώνει αρκετές σημαντικές ενημερώσεις που θα κυκλοφορήσουν το 2019.

Η χρήση του hands-free της Alexa είναι δυνατή μόνο εάν είστε ιδιοκτήτης αυτού που ονομάζει η Amazon, Alexa built-in PC. Διαφορετικά, πρέπει να κάνετε την εκκίνηση τη βοηθό χειροκίνητα και να στείλετε εισαγωγή μέσω του μικροφώνου του υπολογιστή.

Η βοηθός του Amazon είναι επί του παρόντος διαθέσιμη για Windows 10 PC στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία, αλλά η εταιρεία λέει ότι το επόμενο έτος θα προσθέσει περισσότερες τοποθεσίες.

Μπορείτε να αλληλεπιδράσετε με την Αlexa και να ζητήσετε πληροφορίες που είναι αποθηκευμένες στο ημερολόγιό σας ή να σας παράσχει την πρόβλεψη καιρού, οι δυνατότητες που σχετίζονται με το PC δεν είναι ακόμα διαθέσιμες. Αυτό σημαίνει ότι η Alexa δεν θα μπορέσει να κλείσει τον υπολογιστή σας, να στείλει ένα email ή κάτι τέτοιο, αν και η Amazon λέει ότι ήδη εργάζεται σε μια τέτοια λειτουργικότητα και ότι περισσότερα νέα από αυτή την άποψη θα έχουμε το επόμενο έτος.

Αυτή τη στιγμή, σίγουρα φαίνεται ότι η Amazon έσπευσε να κάνει την Αlexa διαθέσιμη σε PC Windows 10 χωρίς να οριστικοποιήσει το προϊόν. Όμως μπορείτε ακόμη να ελέγχετε το smart home σας εφόσον οι συνδεδεμένες συσκευές είναι συμβατές με την βοηθό.

“Η Alexa στα Windows 10 PC σας επιτρέπει να κάνετε πολλά από τα πράγματα που αγαπάτε με την Αlexa, αλλά δεν ελέγχει πολλά πράγματα στο PC. Η Alexa γίνεται όλο και πιο έξυπνη και οι δυνατότητες που σχετίζονται με το PC θα προστεθούν στις αρχές του 2019, εκτός από τις τρέχουσες ενημερώσεις δυνατοτήτων “, λέει η Amazon.

Η Alexa στα Windows 10 είναι προφανώς διαθέσιμη δωρεάν και απαιτεί την εγκατάσταση του Windows 10 Fall Creators Update.

Περαιτέρω αναβαθμίσεις αναμένεται να φέρουν πρόσθετη λειτουργικότητα στην εφαρμογή, όπως βίντεο, επικοινωνίες, Spotify και υποστήριξη Pandora. Οπότε αναμένουμε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την ψηφιακή βοηθό μέσα στους επόμενους μήνες.