Είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι το Telegram έχει ξεπεράσει τους 200 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες το μήνα, αλλά η εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων έχει γίνει τόσο δημοφιλής χάρη στην σημασία που δίνει στην ιδωτικότητα, αλλά και για τις έγκαιρες ενημερώσεις που παρέχει σε όλες τις πλατφόρμες.

Η νεότερη ενημέρωση του Telegram φέρνει μια σειρά από νέες λειτουργίες, που εστιάζουν στις αλληλεπιδράσεις ομάδας, καθώς και κάποιες αλλαγές. Πρώτα απ’ όλα, η τελευταία έκδοση του Telegram έρχεται με όλες τις παγκόσμιες άδειες για groups. Η νέα λειτουργία θα επιτρέψει στους διαχειριστές να περιορίσουν οποιοδήποτε μέλος, σε οποιαδήποτε ομάδα να δημοσιεύσει συγκεκριμένους τύπους περιεχομένου.

Η ενημερωμένη έκδοση παρέχει επίσης ενοποιημένες ρυθμίσεις ομάδας, οι οποίες επιτρέπουν στους διαχειριστές να κάνουν τα groups δημόσια και να ορίσουν άλλα σημαντικά δικαιώματα για τους διαχειριστές. Επίσης, το Telegram επιτρέπει τώρα στους χρήστες να αναιρέσουν τη διαγραφή των συνομιλιών και να κάνουν εκκαθάριση του ιστορικού συνομιλιών μέσα σε 5 δευτερόλεπτα τόσο σε πλατφόρμες Android όσο και σε iOS.

Έχουν προστεθεί και animations κατά τη μεταφόρτωση και τη λήψη μέσων, μαζί με μια νέα επιλογή ταξινόμησης στις Επαφές (με βάση το όνομα ή με βάση τις πιο πρόσφατες). Το Telegram 5.2 είναι ήδη διαθέσιμο για λήψη μέσω του App Store και του Google Play Store, οπότε αν έχετε εγκαταστήσει την εφαρμογή, θα πρέπει να ελέγξετε για να κάνετε την ενημέρωση.