Cyberattack από hackers της Βόρειας Κορέας δέχτηκαν αμερικάνικες επιχειρήσεις που ασχολούνται με κρίσιμους τομείς όπως η οικονομία, η πυρηνική ενέργεια, η τηλεπικοινωνία και η άμυνα, σύμφωνα με τη McAfee.

Η διαδικτυακή επίθεση συνεχίστηκε ακόμα και κατά την σύνοδο κορυφής μεταξύ των αρχηγών κρατών των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας.  Η McAfee ισχυρίζεται ότι για να διεξάγει την έρευνα της συνεργάστηκε με μία κυβέρνηση χωρίς βέβαια να αποκαλύψει με ποια.

Hackers από τη Βόρεια Κορέα πιστεύεται πως ήταν πίσω από τραπεζικές επιθέσεις σε όλον τον κόσμο με σκοπό την απόσπαση χρημάτων. Η εταιρεία ελέγχει τις τεχνικές ομοιότητες στις διαδικτυακές επιθέσεις με σκοπό να ενημερώσει τους πελάτες για τον τρόπο που μπορούν να προστατευθούν σε αυτές τις περιπτώσεις.

Σύμφωνα με τον John Demers, Γενικός Εισαγγελέας στο Υπουργείο Δικαιοσύνης στις ΗΠΑ, οι επιθέσεις από τους hackers

της Βόρειας Κορέας έχουν κυρίως ως στόχο την απόσπαση χρημάτων.

Όπως υποστηρίζεται από τις αμερικάνικες αρχές, η κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας μέσω αυτών των επιθέσεων κάνει μια απεγνωσμένη προσπάθεια να ανακάμψει την οικονομία της που έχει πληγεί από τις διεθνείς κυρώσεις που της έχουν επιβληθεί. Ο Demers συγκεκριμένα, ισχυρίζεται πως η Β. Κορέα προσπαθεί να αποσπάσει χρήματα με τη βοήθεια του hacking, καθώς αυτός είναι ο μόνος τρόπος να διορθώσει το πρόβλημα της ρευστότητας που αντιμετωπίζει.

Παρόλα αυτά η συνάντηση μεταξύ του Trump και του Kim Jong Un δεν απέδωσε κάποια συμφωνία καθώς η Β. Κορέα αρνήθηκε να παραδώσει τα πυρηνική της όπλα ενώ οι ΗΠΑ αρνήθηκαν να αποσύρουν τις κυρώσεις που επηρεάζουν την οικονομία της πρώτης.