Hacker χάκαραν το φόρουμ OGUSERS και δημοσίευσαν τη βάση δεδομένων του σε ένα άλλο φόρουμ για hacker, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση στο ίδιο το φόρουμ την Τρίτη (δεν πιστεύω να μπερδευτήκατε).

Το OGUSERS, γνωστό και ως OGU από τα μέλη του, είναι ένα φόρουμ της αγοράς που φανερά ξεκίνησε να εμπορεύεται τα ονόματα χρηστών “OG”, όπως: μοναδικά, σύντομα και σπάνια ονόματα χρηστών και είναι επίσης γνωστό ότι είναι ένα φόρουμ για τους hacker που ειδικεύονται στη διάσπαση λογαριασμών άλλων ανθρώπων, παίρνοντας τον έλεγχο και στη συνέχεια τους πωλούν με τιμές που ξεπερνούν τα 5.000 δολάρια. Τα μέλη του φόρουμ συμμετείχαν επίσης σε μια τεχνική που ονομάζεται “SIM swapping” για να κάνουν hijack τους τηλεφωνικούς αριθμούς των ανθρώπων.

“Φαίνεται ότι κάποιος ήταν σε θέση να παραβιάσει το server μέσω ενός προσαρμοσμένου plugin στο λογισμικό του forum και να αποκτήσει πρόσβαση σε ένα παλιό αντίγραφο ασφαλείας που χρονολογείται στις 26 Δεκεμβρίου 2018”, λέει ο admin. «Καταλαβαίνω την απογοήτευση όλων και λυπάμαι βαθύτατα ότι όλα αυτά συνέβησαν πρόσφατα. Πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι και άλλοι ιστότοποι όπως το Twitter

, το Facebook, το Dropbox, τα Forum που έχετε χρησιμοποιήσει στο παρελθόν και πολλοί άλλοι έχουν παραβιαστεί τουλάχιστον μία φορά. Οι απατεώνες από ότι φαίνεται δουλεύουν 365 ημέρες το χρόνο “, πρόσθεσε ο admin.

Ένας άλλος hacker, με το ψευδώνυμο Omnipotent, ανακοίνωσε το hacking σε ένα άλλο φόρουμ που ονομάζεται Raidforums. Τα κλεμμένα data περιλαμβάνουν τα username των OGUSERS χρηστών, τους κωδικούς πρόσβασης με τον αλγόριθμο MD5, τα email, τις διευθύνσεις IP, τον πηγαίο κώδικα, τα δεδομένα ιστότοπου και τα ιδιωτικά μηνύματα.

“Είναι σαν να έχει πιάσει φωτιά στην περιοχή”, δήλωσε μέλος του OGUSERS στο Vice Motherboard. Σύμφωνα με το μέλος, οι άνθρωποι εγκαταλείπουν την περιοχή, ανησυχούν ότι οι αρχές έχουν τα δεδομένα τους και άλλοι ότι θα χάσουν τώρα τους λογαριασμούς τους.