Η εταιρεία IBM, εδώ και αρκετά χρόνια, αφήνει τους υπαλλήλους της να επιλέγουν οι ίδιοι τα τεχνολογικά προϊόντα, που χρησιμοποιούν στην εργασία τους. Η ποικιλία των συσκευών των υπαλλήλων οδήγησε την εταιρεία σε ένα συμπέρασμα. Η IBM παρατήρησε ότι οι χρήστες Mac είναι πιο παραγωγικοί συγκριτικά με τους χρήστες άλλων υπολογιστών.

Σύμφωνα με την IBM, η χρήση Mac έχει πολλά οφέλη στην εργασία. Η έρευνά της έδειξε ότι υπάρχουν 22% περισσότεροι χρήστες macOS, που υπερβαίνουν τις προσδοκίες στις αξιολογήσεις απόδοσης, σε σύγκριση με τους χρήστες των Windows. Επίσης, οι χρήστες Mac κλείνουν περισσότερες συμφωνίες πώλησης υψηλής αξίας (κατά 16% περισσότερο).

«Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα παραγωγικό περιβάλλον για τους IBMers και να βελτιώσουμε την επαγγελματική τους εμπειρία», δήλωσε ο Fletcher Previn, CIO της IBM. Γι’ αυτό το λόγο η εταιρεία έχει δώσει στους υπαλλήλους τη δυνατότητα να επιλέγουν τις συσκευές τους.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι οι χρήστες Mac της IBM είναι σε καλύτερη θέση από τους υπόλοιπους. Πέρα από την καλύτερη απόδοση, που αναφέραμε παραπάνω, οι χρήστες Mac έχουν λιγότερες πιθανότητες (κατά 17%) να εγκαταλείψουν την IBM

σε σχέση με τους υπαλλήλους που χρησιμοποιούν Windows υπολογιστές. Σήμερα, η εταιρεία έχει 200.000 Mac συσκευές, που υποστηρίζονται από επτά μόνο μηχανικούς. Αντίθετα, οι 200.000 συσκευές Windows απαιτούν 20 μηχανικούς.

Γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό;

Ένας λόγος είναι, ίσως, το γεγονός ότι το macOS είναι πιο εύκολο στη χρήση για τους υπαλλήλους. Επιπλέον, το IT προσωπικό μπορεί πιο εύκολα να διατηρήσει ασφαλείς τις συσκευές Mac. Η Apple έχει φροντίσει για την απλοποίηση της εμπειρίας διαχείρισης, ώστε να διευκολύνει τους εταιρικούς πελάτες της.

Η IBM απέδειξε ότι το macOS όχι μόνο δουλεύει αποτελεσματικά σε μια εταιρεία, αλλά μπορεί να φέρει και μεγαλύτερη παραγωγικότητα και άρα περισσότερα έσοδα. Η δυνατότητα επιλογής συσκευών από τους υπαλλήλους θα μπορούσε, ίσως, να βοηθήσει και άλλες εταιρείες να εξελιχθούν. Ο συνδυασμός macOS και Windows υπολογιστών θα μπορούσε να είναι αρκετά χρήσιμος.