Η Microsoft κυκλοφόρησε το Windows Terminal v0.11, μία νέα έκδοση του Windows Terminal, το οποίο είναι μία εφαρμογή γραμμής εντολών για προγραμματιστές που χρησιμοποιούν το Command Prompt, το PowerShell και το Υποσύστημα Windows για Linux (WSL) για Windows 10. Σύμφωνα με τη Microsoft, αυτή η έκδοση είναι η τελευταία σημαντική ενημέρωση που γίνεται πριν από την έκδοση 1.0 του Windows Terminal, ωστόσο ενδέχεται να υπάρξουν και κάποιες αναθεωρήσεις αυτής της έκδοσης στο μέλλον. Οι χρήστες μπορούν να κατεβάσουν αυτή την τελευταία έκδοση από το Microsoft Store ή από την σχετική σελίδα του GitHub. Το Windows Terminal v0.11 είναι η πρώτη έκδοση που υποστηρίζει μια μη αγγλική γλώσσα διεπαφής χρήστη, ωστόσο η Microsoft εξακολουθεί να αντιμετωπίζει σφάλματα και ζητήματα που αφορούν τον τομέα της μετάφρασης.

Η Microsoft σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το Terminal 1.0 μέσα στον Μάιο, ένα χρόνο μετά την ανακοίνωση του Terminal στο συνέδριο προγραμματιστών Microsoft Build 2019. Το Microsoft Build 2020, που έχει προγραμματιστεί για τις 19-21 Μαΐου στο Σιάτλ, θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά λόγω της πανδημίας του COVID-19

. Στο Build συμμετέχουν συνήθως περίπου 5.000 προγραμματιστές.

Έχουν γίνει επίσης σημαντικές αλλαγές στις ρυθμίσεις. Για παράδειγμα, το profiles.json έχει μετονομαστεί σε settings.json. Στους χρήστες που έχουν εγκατεστημένο το Terminal, αυτό θα ενημερώνει αυτόματα το όνομα αρχείου χρήστη. Η Microsoft συνιστά στους χρήστες να μετακινήσουν το αρχείο ρυθμίσεων έξω από τον φάκελο και να αφήσουν το Terminal να δημιουργήσει αυτόματα ένα νέο. Στη συνέχεια, θα μπορούν να μεταφέρουν τις ρυθμίσεις στο νέο φάκελο. Ο κώδικας Cascadia, η γραμματοσειρά που ανέπτυξε η Microsoft για το Terminal, αποτελεί πλέον προεπιλογή για όλα τα προφίλ που δημιουργούνται αυτόματα από το Terminal. Επιπλέον, το προεπιλεγμένο χρώμα φόντου στο Windows PowerShell Profile είναι τώρα το μαύρο. Υπάρχουν και άλλες αλλαγές, κάποιες από τις οποίες αφορούν το πληκτρολόγιο αφής, το οποίο θα εμφανίζεται πλέον όταν οι χρήστες κάνουν κλικ στο Terminal, καθώς και βελτιώσεις που αφορούν την κύλιση στην επιφάνειας αφής και στην οθόνη αφής.