Τον Μάρτιο, η Apple συμφώνησε να κατανείμει έως και $500 εκατομμύρια σε Αμερικάνους χρήστες, ως μέρος διακανονισμού που προήλθε από το iPhone «Batterygate». Τώρα, οι κάτοχοι iPhone που πληρούν τις προϋποθέσεις, μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στον διακανονισμό.

Η αποζημίωση των $25 της Apple, για το «batterygate»

Η κατάρρευση των iPhone ξεκινά το 2017, όταν η Apple παραδέχτηκε δημόσια ότι κατέστρεφε σκόπιμα τις παλαιότερες συσκευές με ηλικιωμένες μπαταρίες για να αποφευχθούν απροσδόκητες διακοπές λειτουργίας. Ως απολογία για την έλλειψη διαφάνειας σχετικά με το ζήτημα, η εταιρεία μείωσε προσωρινά την τιμή των ανταλλακτικών μπαταρίας εκτός εγγύησης, από $79 σε $29. Περίπου 11 εκατομμύρια χρήστες iPhone επωφελήθηκαν από την έκπτωση.

Το iPhone «Batterygate» ήταν μια από τις μεγαλύτερες αντιπαραθέσεις που αντιμετώπισε ποτέ η Apple. Τα παλιά κινητά με μπαταρίες μικρότερης χωρητικότητας άρχισαν να γίνονται όλο και πιο αργά, και δεν άργησαν να έρθουν οι κατηγορίες και οι αγωγές, ενώ πρόσφατα έγινε και ο διακανονονισμός.

Τώρα, οι χρήστες που πληρούν τα κριτήρια μπορούν να κάνουν αίτηση για το μερίδιό τους, στην ιστοσελίδα που εντοπίστηκε από το MacRumors.

Όσοι θέλουν να διεκδικήσουν τα χρήματα πρέπει να έχουν ή να είχαν παλαιότερα ένα από τα iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6S, iPhone 6S Plus ή iPhone SE

με iOS 10.2.1 και έπειτα, πριν από τις 21 Δεκεμβρίου του 2017.

Στη λίστα του batterygate είναι και τα αμέσως επόμενα μοντέλα iPhone 7 και iPhone 7 Plus με iOS 11.2 και έπειτα, επίσης πριν από τις 21 Δεκεμβρίου του 2017.

Η αποζημίωση των $25 της Apple, για το «batterygate»

Σύμφωνα με τις «συχνές ερωτήσεις» της ιστοσελίδας, «η Apple θα αποζημιώσει με μετρητά τους χρήστες και θα διαθέσει περίπου 25$ ανά συσκευή.» Βέβαια, πριν ενθουσιαστείτε, λάβετε υπόψη ότι έχει συμφωνήσει να πληρώσει έως $500 εκατομμύρια ως μέρος του διακανονισμού. Ανάλογα με τον αριθμό των ατόμων που θα υποβάλουν αίτηση, ενδέχεται να λάβετε λιγότερα από $25.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επίσης να βγουν από τη συμφωνία του batterygate, αλλά ο μόνος λόγος για να το κάνουν είναι στην περίπτωση που σκοπεύουν να μηνύσουν απευθείας την εταιρεία για το ζήτημα. Η περίοδος υποβολής για την αίτηση αποζημίωσης της Apple, είναι μέχρι τις 6 Οκτωβρίου.