Twitter Πρωθυπουργού της Ινδίας

Ο Twitter λογαριασμός για το προσωπικό website του Πρωθυπουργού της Ινδίας Narendra Modi (@narendramodi_in) παραβιάστηκε από hackers, οι οποίοι έστειλαν μια σειρά από tweets ζητώντας από τους followers να δωρίσουν cryptocurrency στο ταμείο για την παροχή βοήθειας, Prime Minister’s National Relief Fund.

“Ναι, αυτός ο λογαριασμός έχει παραβιαστεί από τον John Wick”, αναφέρει ένα tweet.

“Σας καλώ όλους να κάνετε μια δωρεά στο PM National Relief Fund για τον Covid-19…”, δηλώνει ένα άλλο tweet.

Twitter Πρωθυπουργού της Ινδίας

Το Twitter εντόπισε γρήγορα την κακόβουλη δραστηριότητα και φρόντισε να προστατεύσει το λογαριασμό “κλειδώνοντας” τους επιτιθέμενους έξω. Επίσης, η πλατφόρμα διέγραψε τα tweets των hackers.

Ένας εκπρόσωπος του Twitter επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία ανακάλυψε αυτήν τη δραστηριότητα και έλαβε μέτρα για την προστασία του παραβιασμένου λογαριασμού“. “Ερευνούμε συνεχώς την υπόθεση“, είπε.

Δυστυχώς, τέτοιου είδους περιστατικά δεν είναι σπάνια. Πριν λίγο καιρό, ένας τεράστιος αριθμός λογαριασμών Twitter διάσημων ατόμων, παραβιάστηκε από hackers. Κάποιοι από αυτούς τους λογαριασμούς ανήκαν στους Barak Obama, Joe Biden, Jeff Bezos, Bill Gates, Elon Musk, Uber και Apple.

Το επίσημο προσωπικό site του πρωθυπουργού της Ινδίας Modi έχει περισσότερους από 2,5 εκατομμύρια followers, ενώ ο προσωπικός του λογαριασμός, με περισσότερους από 61 εκατομμύρια followers, δεν επηρεάστηκε.

“Ερευνούμε την κατάσταση. Προς το παρόν, δεν έχουμε βρει άλλους λογαριασμούς που να επηρεάζονται”, δήλωσε εκπρόσωπος του Twitter στο BBC.

Τα tweets, τα οποία έχουν πλέον αφαιρεθεί, ζήτησαν από τους followers να δωρίσουν cryptocurrency.

Η απάτη εξαπλώθηκε σε mainstream λογαριασμούς διασημοτήτων, όπως της Kim Kardashian West και των εταιρειών Apple και Uber.

Η πλατφόρμα επεσήμανε ότι οι hackers δεν παραβίασαν τα συστήματά της. Το πιο πιθανό είναι ότι στόχευσαν συνεργάτες του πρωθυπουργού της Ινδίας, που είχαν αναλάβει τη διαχείριση του λογαριασμού στο Twitter, και έτσι έστειλαν τα tweets.

Προς το παρόν, δεν γνωρίζουμε ποιος βρίσκεται πίσω από την επίθεση.