Όπως ανέφερε ένα νοσοκομειακό δίκτυο του Τορόντο, τα προσωπικά στοιχεία περίπου 150 ασθενών, έχουν επηρεαστεί από παραβίαση δεδομένων, λόγω τρίτου παρόχου. Μάλιστα τα ιατρικά αρχεία των ασθενών χρησιμοποιήθηκαν σε μια απόπειρα εκβιασμού.

Η Unity Health Toronto, είπε ότι το περιστατικό οφείλεται σε έναν πρώην υπάλληλο της Nuance Communications, μιας εταιρείας που μεταγράφει κλινικές σημειώσεις που υπαγορεύτηκαν από γιατρούς στο Νοσοκομείο St. Michael’s.

Όπως ανακοίνωσε το δίκτυο νοσοκομείων, κατάφερε να ανακαλύψει την παραβίαση τον Μάιο, όμως ενημέρωσε τους ασθενείς μόλις την περασμένη εβδομάδα.

“Λαμβάνουμε αυτό το ζήτημα στα σοβαρά και έχουμε ενημερώσει όλους τους ασθενείς που έχουν επηρεαστεί”, ανέφερε σε δήλωση η Unity Health Toronto. “Ζητούμε συγγνώμη για οποιαδήποτε ταλαιπωρία μπορεί να προκάλεσε στους περίπου 150 ασθενείς που έχουν πληγεί.”

Ο εργαζόμενος της Nuance Communications, φέρεται να έχει κρατήσει αρχεία ασθενών μετά την απομάκρυνσή του από την εταιρεία, δήλωσε η Unity Health.

Τον Μάρτιο, αυτό το άτομο φέρεται να επιχείρησε να χρησιμοποιήσει τα αρχεία για να εκβιάσει την Nuance ώστε να της αποσπάσει χρήματα, είπε το δίκτυο υγείας.

Τα αρχεία που είχε κρατήσει ο υπάλληλος, περιείχαν ονόματα ασθενών, ιατρικό ιστορικό, διαγνώσεις και θεραπείες, σύμφωνα με το δίκτυο

. Ωστόσο δεν συμπεριλαμβάνονται οικονομικές ή ασφαλιστικές πληροφορίες.

Η Nuance ανέφερε το ζήτημα στην αστυνομία της Ινδίας, όπου πιστεύεται ότι συνέβη το φερόμενο περιστατικό, δήλωσε η Unity Health. Οι αξιωματικοί κατάφεραν να εντοπίσουν έναν υπολογιστή που πιστεύεται ότι περιέχει πληροφορίες των ασθενών, ανέφερε το δίκτυο.

Εκδόθηκε επίσης δικαστική απόφαση για να εμποδίσει τον πρώην υπάλληλο να αποκτήσει περαιτέρω πρόσβαση ή να κοινοποιήσει οποιεσδήποτε πληροφορίες από τις αναφορές ασθενών, ανέφερε το δίκτυο υγείας.

Η Unity Health πρόσθεσε ότι η Nuance Communications είπε ότι έλαβε μέτρα για τη βελτίωση των πρακτικών ασφάλειας πληροφοριών. Το Νοσοκομείο St. Michael’s, είπε ότι έκανε και δική του έρευνα και έχει αναφέρει το ζήτημα στον Επίτροπο απορρήτου του Οντάριο. Είπε επίσης ότι συνεργάζεται με τη Nuance Communications για την επίλιση του προβλήματος.