Το Netflix είναι συνώνυμο του video streaming. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές ενδείξεις ότι η γιγαντιαία εταιρεία video streaming θα μπορούσε να επεκταθεί στον κόσμο των βιντεοπαιχνιδιών. Τις τελευταίες ημέρες, αναφορές από αρκετά sites υπαινίχθηκαν ότι το Netflix θα μπορούσε να λανσάρει μια συνδρομητική υπηρεσία gaming.

Δείτε επίσης: Πώς να κατεβάσετε εύκολα ταινίες και TV shows από το Νetflix

Το The Information ήταν το πρώτο που κυκλοφόρησε τα νέα (μέσω του The Verge) σχετικά με τα σχέδια του Netflix να επεκταθεί στη σφαίρα του gaming. Η δημοσίευση ανέφερε την Παρασκευή ότι το Netflix προσπαθούσε να προσλάβει ένα στέλεχος για την επίβλεψη νέων προσπαθειών gaming. Η έκθεση ανέφερε επίσης ότι η εταιρεία εξερευνά ένα πακέτο gaming παρόμοιο με το Apple Arcade και ότι το Netflix είχε αποφασίσει να μην εμφανίζει διαφημίσεις σε παιχνίδια. Ωστόσο, το The Information επισημαίνει ότι τα σχέδια για gaming του Netflix εξακολουθούν να είναι “σε εξέλιξη”. Μια μεταγενέστερη έκθεση του Reuters επιβεβαίωσε ότι το Netflix προσλαμβάνει πράγματι κάποιον για να επιβλέπει την επέκτασή του στο gaming.

Δείτε επίσης: Το “Masters of the Universe” του Netflix κάνει πρεμιέρα στις 23 Ιουλίου

Μια άλλη πηγή εξοικειωμένη με το θέμα είπε στο website Axios να θεωρήσει την υπηρεσία gaming του Netflix ως μικρότερο Apple Arcade – αντί για μια υπηρεσία game streaming όπως το xCloud της Microsoft. Μην περιμένετε η υπηρεσία να κυκλοφορήσει σύντομα, καθώς το Axios αναφέρει ότι η υπηρεσία του Νetflix «θα μπορούσε πιθανώς να λανσαριστεί το 2022».

Σε μια δήλωση στο The Information και το Polygon, το Netflix έδωσε μια τυπική PR απάντηση, χωρίς να απορρίψει τη δυνατότητα λανσαρίσματος άλλα ούτε την επιβεβαίωσε. Αλλά δεν ήταν δύσκολο να διαβάσεις μεταξύ των γραμμών. Από τον γενικό τόνο της δήλωσης, φαίνεται ότι η εταιρεία εργάζεται πράγματι σε κάτι που εστιάζει στο gaming.

Ένα πράγμα που έχουμε μάθει μέχρι τώρα με τις υπηρεσίες gaming είναι ότι παραμένει ένας δύσκολος και περίπλοκος τομέας. Ωστόσο, με περισσότερους από 200 εκατομμύρια συνδρομητές και πολυετή εμπειρία στον κλάδο της ψυχαγωγίας, η gaming υπηρεσία του Netflix είμαστε σίγουροι ότι θα έχει σίγουρα πολλές δυνατότητες.

Δείτε επίσης: Η Apple προσπάθησε να πείσει το Νetflix να διατηρήσει τις in-app συνδρομές

Το Netflix έχει παίξει με την ιδέα της διαδραστικής ψυχαγωγίας με ταινίες όπως “Black Mirror: Bandersnatch” και “You Vs. Wild”. Η εταιρεία διαθέτει επίσης μια αυξανόμενη λίστα τίτλων που βασίζονται σε δημοφιλή παιχνίδια, όπως “Castlevania”, “The Witcher”, “Assasin’s Creed” κ.λπ.

Πηγή πληροφοριών: xda-developers.com