Περσείδες: Πως θα παρακολουθήσετε την βροχή αστεριών;Μια από τις καλύτερες βροχές μετεωριτών της χρονιάς πραγματοποιείται σε όλο τον νυχτερινό ουρανό για μεγάλο μέρος του Αυγούστου. Οι Περσείδες, η βροχή από “πεφταστέρια” η οποία είναι ενεργή μέχρι τις 24 Αυγούστου, είναι μια εκπληκτική εμφάνιση ουράνιων πυροτεχνημάτων που δεν θέλουν να χάσουν οι αστέρες.

Συνεχίστε να διαβάζετε αυτό το άρθρο αν θέλετε να μάθετε πως θα δείτε μόνοι σας ή μέσω ζωντανής σύνδεσης την βροχή αστεριών, ένα μαγικό φαινόμενο.

Δείτε Ακόμα: Xiaomi Mi Mix 4 – Χαρακτηριστικά και επίσημη ανακοίνωση

Πως θα παρακολουθήσετε την βροχή αστεριών: Φωτογραφία Περσείδες 2020

Σύμφωνα με τη NASA, «θεωρείται η καλύτερη βροχή μετεωριτών της χρονιάς». Η δραστηριότητα των μετεωριτών θα κορυφωθεί τη νύχτα της 11ης Αυγούστου και το πρωί της 12ης Αυγούστου, αν και η NASA αναφέρει επίσης τη νύχτα της 12ης Αυγούστου και το πρωί της 13ης Αυγούστου ως μια άλλη μεγάλη ευκαιρία παρακολούθησης του ουρανού.

«Οι μετεωρίτες είναι περισσότερο εμφανής από το βόρειο ημισφαίριο και σε ιδανικές συνθήκες χωρίς σύννεφα οι παρατηρητές θα μπορούσαν να δουν έως και 50 την ώρα», σύμφωνα με την Royal Astronomical Society.  Η νύχτα τη 12ης Αυγούστου θα είναι η ομορφότερη για το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη. Το φεγγάρι θα παραμείνει χαμηλών τόνων, δίνοντας στους παρατηρητές έναν ωραίο σκοτεινό ουρανό.

Δείτε Ακόμα: Η NASA ζητά 4 άτομα να ζήσουν στον Άρη για 1 χρόνο-Δηλώσεις συμμετοχής

Οι Περσείδες είναι δημοφιλείς για την αξιοπιστία τους και τη δυνατότητα για εντυπωσιακές βολίδες. «Οι Περσείδες είναι ένα από τα πιο άφθονα ντους (50 με 100 μετεωρίτες που παρατηρούνται ανά ώρα) και συμβαίνουν μέσα στο καλοκαιρινό βράδυ, επιτρέποντας στους παρατηρητές του ουρανού να τα βλέπουν εύκολα», δήλωσε η NASA σε πρόσφατη ανακοίνωση.

Περσείδες: Πως θα παρακολουθήσετε την βροχή αστεριών: Φωτογραφία Περσείδες 2020

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στις 26 Ιουλίου, το Κέντρο Διαστημικών Πτήσεων Marshall της NASA μοιράστηκε μια εικόνα ενός ραβδισμένου μετεωρίτη που εντοπίστηκε από μια κάμερα στο Παρατηρητήριο Mount Lemmon στην Αριζόνα

Φωτεινές αναλαμπές μπορούν να συμβούν όταν μεγαλύτερα κομμάτια από συντρίμμια κομήτη χτυπούν την ατμόσφαιρα, δημιουργώντας μακριές, φωτεινές ραβδώσεις.

Δείτε Ακόμα: BetterDiscord – Πώς να εγκαταστήσετε Discord θέματα και plugins;

Πως να παρακολουθήσετε την βροχή αστεριών (πεφταστέρια);

Το πιο απλό, η προβολή της βροχής μετεωριτών σημαίνει απλώς να βγείτε τη νύχτα και να κοιτάξετε ψηλά, αλλά υπάρχουν μερικά βήματα που μπορείτε να λάβετε για να βελτιώσετε τις πιθανότητές σας να παρακολουθήσετε μια καλή παράσταση. Είστε τυχεροί εάν είστε πολύ νωρίς. Οι ώρες πριν τα ξημερώματα είναι μια εξαιρετική ώρα προβολής, αλλά η NASA λέει επίσης ότι μπορείτε να δείτε τους μετεωρίτες ήδη στις 10 μ.μ. τοπική ώρα.

Μερικά από τα μεγαλύτερα εμπόδια στην καλή θέαση των μετεωριτών είναι ο νεφελώδης καιρός και η φωτορύπανση.

Περσείδες: Πως θα παρακολουθήσετε την βροχή αστεριών: Φωτογραφία Περσείδες 2020

Μπορείτε να εντοπίσετε τους μετεωρίτες οπουδήποτε στον ουρανό, αν και παίρνουν το όνομά τους επειδή φαίνεται να ακτινοβολούν από τον αστερισμό του Περσέα. Για να βρείτε τον Περσέα, ελέγξτε μια εφαρμογή παρατήρησης αστεριών που θα σας βοηθήσει να εντοπίσετε τον αστερισμό. Ο Περσέας δεν είναι η πραγματική πηγή της βροχής, αλλά μπορεί να σας βοηθήσει να εντοπίσετε τις -μερικές φορές- άπιαστες λωρίδες φωτός.

Δείτε Ακόμα: FlyTrap malware χακάρει χιλιάδες Facebook λογαριασμούς!

Πως να παρακολουθήσετε την βροχή αστεριών (πεφταστέρια) σε live streaming;

Το Virtual Telescope Project θα φιλοξενήσει livestream προβολή τις Περσείδες στις 10 Αυγούστου στις 5 μ.μ. PT «Φέτος, οι συνθήκες του ουρανού θα είναι τέλειες, χωρίς παρεμβολές στο φεγγάρι», δήλωσε ο ιδρυτής του VTP, Gianluca Masi σε ανακοίνωσή του.

Η NASA θα προσφέρει live straming που φιλοξενείται από το Meteoroid Environment Office στο Marshall Space Flight Center. Τα streams ξεκινούν στις 8 μ.μ. PT στις 11 Αυγούστου στο Facebook, το Twitter και το Youtube.

Πηγή πληροφοριών: cnet.com