Η FIFA σχεδιάζει τώρα να τερματίσει τη μακροχρόνια αποκλειστική συνεργασία της με την Electronic Arts.

Δείτε επίσης: FIFA 22: Έρχεται τον Οκτώβρη και υπόσχεται πιο ρεαλιστικό gameplay

Δείτε επίσης: Electronic Arts: Χάκερς έκλεψαν τον source code για το FIFA 21 και άλλα video games

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο οργανισμός, η FIFA αναφέρει ότι επανεκτιμά την προσέγγισή της στα esports και τη βιομηχανία του gaming, ελπίζοντας να κοιτάξει πέρα ​​από την EA Sports προκειμένου να διευρύνει τους ορίζοντές της και να δώσει στους ποδοσφαιρόφιλους πιο εξειδικευμένες εμπειρίες. “Το gaming και το eSports είναι τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα media verticals στον πλανήτη, με νέους και ποικίλους τύπους παιχνιδιών να λανσάρονται συνεχώς”, έγραψε. “Επομένως, είναι ζωτικής σημασίας για τη FIFA και τα ενδιαφερόμενα μέρη της να μεγιστοποιήσουν όλες τις μελλοντικές ευκαιρίες για τους λάτρεις του ποδοσφαίρου και των παιχνιδιών”.

Για το σκοπό αυτό, η FIFA βρίσκεται σε συζητήσεις με πολυάριθμες εταιρείες στον κλάδο του gaming, της τεχνολογίας και του mobile για να δημιουργήσει ένα τοπίο όπου περισσότερο από την EA έχει όλα τα δικαιώματα για την αδειοδότησή της. «Η FIFA είναι αισιόδοξη και ενθουσιασμένη για το μέλλον στα παιχνίδια και τα esports για το ποδόσφαιρο και είναι σαφές ότι αυτός πρέπει να είναι ένας χώρος που καταλαμβάνεται από περισσότερα του ενός μέρη που ελέγχουν όλα τα δικαιώματα», αναφέρεται στην ανακοίνωση. «Οι εταιρείες τεχνολογίας και mobile ανταγωνίζονται τώρα ενεργά για να συνδεθούν με τη FIFA, τις πλατφόρμες της και τα παγκόσμια τουρνουά. Κατά συνέπεια, η FIFA συνεργάζεται με διάφορους παίκτες του κλάδου, συμπεριλαμβανομένων προγραμματιστών, επενδυτών και αναλυτών, για να δημιουργήσει ένα μακροπρόθεσμο view για τον τομέα του gaming, των esports και της διαδραστικής ψυχαγωγίας».

Δείτε επίσης: Θέλεις να γίνεις Video Game Developer; Μάθε πώς

Ενώ η EA δεν έχει απαντήσει στη νέα δήλωση της FIFA, η εταιρεία gaming εδώ και καιρό ψάχνει αλλού για να συνεχίσει την κληρονομιά του ποδοσφαιρικού παιχνιδιού καθώς οι συζητήσεις έχουν φτάσει σε αδιέξοδο. Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, μια ανάρτηση από τον γενικό διευθυντή της EA Sports, Cam Weber αποκάλυψε ότι η εταιρεία «διερευνά την ιδέα της μετονομασίας των παγκόσμιων αγώνων ποδοσφαίρου EA Sports» και ο προγραμματιστής έκτοτε κατέγραψε εμπορικό σήμα για το «EA Sports FC».

Πηγή πληροφοριών: hypebeast.com