Netflix down: Η δημοφιλής streaming υπηρεσία υπέστη χθες μια μεγάλη διακοπή στις υπηρεσίες της, η οποία επηρέασε χρήστες από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Κίνα και την Ευρώπη. Οι άνθρωποι δεν μπορούσαν να παρακολουθήσουν ταινίες και σειρές. Η υπηρεσία επανήλθε περίπου μία ώρα μετά τις πρώτες αναφορές, αλλά ήδη είχε προκληθεί μεγάλη αναστάτωση στους χρήστες, αφού είναι μια από τις πιο δημοφιλείς streaming υπηρεσίες.

Δείτε επίσης: Netflix: Κυκλοφορεί την λειτουργία “Παίξε κάτι” σε χρήστες Android

Οι OTT ή αλλιώς over-the-top media πλατφόρμες, όπως το Netflix, είναι συνδεδεμένες στο διαδίκτυο και χρησιμοποιούν τεράστιους servers, για να στριμάρουν οι άνθρωποι. Αν ένας από τους servers ή το δίκτυο αντιμετωπίσει πρόβλημα, τότε όλη η υπηρεσία θα έχει θέματα, όπως συνέβη χθες με τη διακοπή υπηρεσιών του Netflix.

Netflix server down

Χθες, οι servers του Netflix ήταν εκτός λειτουργίας για λίγη ώρα σύμφωνα με μια αναφορά της σελίδας Down Detector. Πολλοί χρήστες ανέφεραν το πρόβλημα και συνειδητοποίησαν ότι δεν επρόκειτο για μεμονωμένη περίπτωση.

Δείτε επίσης: Netflix: Απέκτησε το πρώτο της game studio, Night School Studio!

Περίπου μια ώρα μετά τις πρώτες αναφορές, η εταιρεία διόρθωσε το ζήτημα.

Η Daily Mail UK ανέφερε ότι δεν επρόκειτο ακριβώς για “server down”, αλλά για αργό streaming που επηρέασε αρκετές χώρες και φαινόταν σαν πρόβλημα διακομιστή.

Αν και χιλιάδες χρήστες σε όλο τον κόσμο παρατήρησαν και ανέφεραν το πρόβλημα, επιβεβαίωσαν λίγο αργότερα ότι η υπηρεσία επανήλθε. Ωστόσο, υπήρχαν μεμονωμένες περιπτώσεις στη Λατινική Αμερική και το Ηνωμένο Βασίλειο που αντιμετώπισαν το ζήτημα αφού έλαβαν βοήθεια από το προσωπικό εξυπηρέτησης πελατών του Netflix.

Δείτε επίσης: Γιατί να χρησιμοποιήσετε ένα πρόγραμμα VPN για το Netflix

Το Netflix είναι μια από τις πιο δημοφιλείς streaming υπηρεσίες με εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο. Επομένως, οποιαδήποτε διακοπή ή πρόβλημα γίνεται αμέσως αντιληπτό και προκαλεί αναστάτωση μεταξύ των χρηστών. Ευτυχώς, το ζήτημα αντιμετωπίστηκε σχετικά γρήγορα.

Πηγή: Tech Times