Η Microsoft φέρεται να αλλάζει την εμπειρία εγκατάστασης παιχνιδιών για παιχνίδια στο Microsoft Store και το Xbox app για υπολογιστή, επιτρέποντάς σας να τα εγκαταστήσετε σε οποιονδήποτε φάκελο θέλετε. Αυτό είναι ένα μεγάλο βήμα για να γίνει το Microsoft Store μια πλατφόρμα παρόμοια με το Steam σε ότι αφορά τα PC games. Οι πληροφορίες προέρχονται από το The Verge, επικαλούμενο πηγές που γνωρίζουν τα σχέδια της Microsoft.

Δείτε επίσης: Microsoft: Εξαγοράζει την Two Hat για να διατηρείται το Xbox καθαρό

Εάν έχετε προσπαθήσει ποτέ να δείτε τις εφαρμογές που έχουν εγκατασταθεί μέσω του Microsoft Store, πιθανότατα γνωρίζετε τον περίφημο φάκελο WindowsApps. Εδώ είναι εγκατεστημένες όλες οι εφαρμογές του Microsoft Store και οι εφαρμογές UWP και είναι ένας φάκελος με υψηλούς περιορισμούς που απαιτεί μπέρδεμα με τις ρυθμίσεις συστήματος, εάν θέλετε να κάνετε τροποποιήσεις σε αυτόν. Για παιχνίδια, αυτό σημαίνει ότι είναι επίσης πολύ δύσκολο να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των εγκατεστημένων παιχνιδιών σας σε διαφορετικό φάκελο ή drive, για παράδειγμα.

Δείτε επίσης: Τα upgrades “Cyberpunk 2077” PS5 & Xbox Series X/S θα έρθουν το 2022

Με μια επερχόμενη ενημέρωση του Xbox app για υπολογιστές, η οποία φέρεται να δοκιμάζεται εσωτερικά, η Microsoft θα επιτρέψει στους χρήστες να εγκαταστήσουν τα παιχνίδια τους σε οποιονδήποτε φάκελο ή drive θέλουν. Αυτά είναι πολύ καλά νέα για αρκετούς λόγους. Πρώτα απ ‘όλα, εάν έχετε αργή σύνδεση στο διαδίκτυο, θα μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των παιχνιδιών σας, ώστε να μην χρειάζεται να τα κατεβάσετε ξανά εάν επαναφέρετε τον υπολογιστή σας ή εάν εξαντληθεί ο χώρος στον εσωτερικό σας χώρο αποθήκευσης. Ακόμη και με γρήγορη σύνδεση, ορισμένα παιχνίδια μπορούν να “καταλάβουν” περισσότερα από 100 GB, επομένως ακόμη και οι αξιοπρεπείς συνδέσεις χρειάζονται λίγο χρόνο για τη λήψη αρχείων αυτού του μεγέθους.

Το Xbox app φέρεται επίσης να προσθέτει επιλογές για την επαλήθευση ή την επιδιόρθωση των αρχείων ενός παιχνιδιού, οπότε αν κάτι έχει σπάσει, μπορεί να επαναφερθεί σε κατάσταση λειτουργίας, πιθανώς χωρίς να χρειάζεται να κατεβάσετε ξανά το πλήρες παιχνίδι.

Ένα άλλο όφελος μπορεί να έχει να κάνει με την κοινότητα modding. Οι θαυμαστές έχουν τροποποιήσει παιχνίδια για να περιλαμβάνουν διαφορετικά assets και εντελώς νέο περιεχόμενο εδώ και χρόνια, και η Microsoft άρχισε να αγκαλιάζει αυτήν την κοινότητα επιτρέποντας την υποστήριξη τροποποιήσεων σε ορισμένα παιχνίδια στο Xbox app. Ωστόσο, εξακολουθεί να είναι ένα κάπως ελεγχόμενο οικοσύστημα. Με την εγκατάσταση παιχνιδιών εκτός των ορίων του περιορισμένου φακέλου WindowsApps, οι χρήστες θα μπορούν να αλλάξουν ευκολότερα τα game files για να τροποποιήσουν το παιχνίδι.

Δείτε επίσης: Update ακουστικών Xbox Series X: Διορθώνει ένα ενοχλητικό πρόβλημα

Σε απάντηση στο The Verge, η Microsoft επιβεβαίωσε στην πραγματικότητα ότι ακολουθεί μια πιο ανοιχτή προσέγγιση στα παιχνίδια στο Xbox. Ο Jason Beaumon του Xbox πρόσθεσε ότι οι νέες δυνατότητες θα ανακοινωθούν μόλις είναι διαθέσιμες, επομένως δεν είναι σαφές πότε οι χρήστες θα μπορούν να τις δοκιμάσουν στους Windows υπολογιστές τους. Δεν είναι επίσης σαφές εάν αυτή η νέα εμπειρία θα είναι αποκλειστικά για τα Windows 11 ή και για τους χρήστες των Windows 10.

Πηγή πληροφοριών: xda-developers.com