Το πρώτο sub-brand της Huawei, το Honor έχει ανωδική πορεία από τότε που πουλήθηκε από την Huawei, επιτρέποντάς του να ξεφύγει από τους περιορισμούς που έθεσαν οι ΗΠΑ στον τελευταίο Κινέζο κατασκευαστή. Όπως ήδη γνωρίζετε, η Huawei δεν επιτρέπεται να έχει πρόσβαση στην αλυσίδα εφοδιασμού της στις ΗΠΑ.

Η Honor κυκλοφόρησε ένα video teaser για το πτυσσόμενο Magic V

Δείτε επίσης: Τα επερχόμενα τηλέφωνα Honor θα έχουν προεγκατεστημένα Google apps

Η Huawei τα τελευταία δύο χρόνια κατάφερε να αναπτύξει και να κυκλοφορήσει τρία πτυσσόμενα τηλέφωνα (Mate X, Mate XS, Mate X2). Τώρα, η Honor είναι στα πρόθυρα να παρουσιάσει το δικό της αναδιπλούμενο τον επόμενο μήνα, το Honor Magic V. Όπως αναφέρθηκε από το Gizmochina, η εταιρεία κυκλοφόρησε ένα teaser που δείχνει το επερχόμενο τηλέφωνο αποκαλύπτοντας ότι θα χρησιμοποιεί ένα form factor παρόμοιο με το Samsung Galaxy Z Fold 3.

Τα Magic V της Huawei έχει την ίδια μορφή με το Samsung Galaxy Z Fold 3

Η συσκευή θα είναι εξοπλισμένη με οθόνη 6,5 ιντσών και το Magic V διπλώνει προς τα μέσα σαν βιβλίο. Σύμφωνα με τις τελευταίες φήμες, όταν ξεδιπλωθεί αποκαλύπτεται μια μεγάλη οθόνη 8 ιντσών σε μέγεθος tablet με ανάλυση 2200 x 2480. Οι φήμες λένε ότι το πτυσσόμενο θα διαθέτει κάμερα 108MP που πιθανότατα θα διαθέτει 9:1 pixel binning για ευκρινείς και φωτεινές εικόνες ακόμα και όταν το περιβάλλον δεν είναι “τέλειο για την εικόνα”.

Η συστοιχία κάμερας θα πρέπει επίσης να περιλαμβάνει μια κάμερα εξαιρετικά ευρείας εμβέλειας και μια κάμερα τηλεφακού. Αναμένεται να υπάρχει ένα φωτογραφικός φακός για selfie 16 MP και μια μπαταρία χωρητικότητας 4500 mAh.

Δείτε επίσης: Huawei: Το P50 flagship smartphone θα κυκλοφορήσει στις 29 Ιουλίου

Αν και δεν είναι ακριβώς ένας αμερόληπτος παρατηρητής, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Honor λέει ότι το Magic V θα είναι το κορυφαίο αναδιπλούμενο στην αγορά το επόμενο έτος. Σε ποιες αγορές θα κυκλοφορήσει το τηλέφωνο είναι άγνωστο. Η τιμή είναι επίσης άγνωστη, αν και θα πρέπει να μάθουμε όλα όσα θέλουμε να μάθουμε για το Magic V τον επόμενο μήνα.

Η Honor ήταν το νούμερο τρία στις κινεζικές αποστολές smartphone τον περασμένο μήνα και συνεχίζει να έχει δυναμική

Κατά το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, η Honor ήταν ο τρίτος μεγαλύτερος αποστολέας smartphone στην Κίνα (πίσω από τις Oppo και Vivo, νούμερα ένα και δύο αντίστοιχα) και έχει ανεβάσει δυναμική από τότε που πωλήθηκε από την Huawei.

Οι περιορισμοί των ΗΠΑ στην Huawei βοήθησαν την Apple να σημειώσει ετήσιο κέρδος 62% στις κινεζικές αποστολές iPhone το περασμένο τρίμηνο. Η Apple έχει κερδίσει μερίδιο αγοράς 11% στη χώρα. Ωστόσο, η Apple κατέλαβε την πέμπτη θέση στην Κίνα κατά τη διάρκεια των τριών μηνών που ολοκληρώθηκαν τον Σεπτέμβριο.

Η Honor κυκλοφόρησε ένα video teaser για το πτυσσόμενο Magic V

Μπροστά από την Apple είναι η Xiaomi. Είναι δύσκολο να δούμε την Oppo να εγκαταλείπει την πρώτη θέση στην Κίνα τουλάχιστον για τους επόμενους μήνες. Χάρη στη συγχώνευσή της με την OnePlus, οι πωλήσεις του τελευταίου brand στην Κίνα θα υπολογίζονται στη στήλη της Oppo. Και με τη σειρά OnePlus 10 στο δρόμο, η Oppo θα είναι δύσκολο να φτάσει στην κορυφή στη χώρα της.

Δείτε επίσης: Η Huawei ίσως αναγκαστεί να χρησιμοποιήσει τα Qualcomm chips

Ενώ η Huawei έχει λάβει άδεια να λαμβάνει αποστολές του Snapdragon 888 από την Qualcomm, αυτή είναι μια ειδική παραλλαγή του SoC που δεν περιλαμβάνει συνδεσιμότητα 5G. Νωρίτερα μέσα στην χρονιά, η Honor μπόρεσε να χρησιμοποιήσει τις Υπηρεσίες Google Mobile (GMS) για πρώτη φορά εδώ και χρόνια με την κυκλοφορία της σειράς Honor 50. Αυτό πραγματικά δεν κάνει τη διαφορά στην Κίνα, όπου οι περισσότερες εφαρμογές της Google είναι ούτως ή άλλως απαγορευμένες από το CCP (Κομμουνιστικό Κινεζικό Κόμμα). Αλλά κάνει τη διαφορά στις παγκόσμιες πωλήσεις, όπου η έλλειψη εφαρμογών Google μπορεί να προκαλέσει ή να “σπάσει” τις πωλήσεις.

Πηγή πληροφοριών: phonearena.com