Ένα διαμάντι δισεκατομμυρίων ετών που προέρχεται από το διάστημα πωλήθηκε σε δημοπρασία για cryptocurrency αξίας 4,3 εκατομμυρίων δολαρίων.

Δείτε επίσης: Tom Hanks: Δεν θα πληρώσω $28 εκατομμύρια για να πάω στο διάστημα με τη Blue Origin

Δείτε επίσης: “Η πιο σημαντική εμπειρία”, λέει ο William Shatner για το ταξίδι στο διάστημα με τη Blue Origin

Ο οίκος Sotheby’s ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι το Enigma – ένα εξαιρετικά σπάνιο, μαύρο διαμάντι 555,55 καρατίων – πωλήθηκε σε έναν άγνωστο αγοραστή που πλήρωσε σε κρυπτονομίσματα. Το Enigma, σύμφωνα με το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, είναι το μεγαλύτερο κομμένο διαμάντι στον κόσμο.

Ενώ τα περισσότερα διαμάντια αποκαλύπτονται βαθιά μέσα στη Γη, το Enigma είναι ένα «εξαιρετικά σπάνιο carbonado», το οποίο είναι ένας τύπος διαμαντιού που ανακαλύφθηκε κοντά στην επιφάνεια της Γης και πιστεύεται ότι έχει εξωγήινη προέλευση, δήλωσε ο οίκος δημοπρασιών με έδρα το Λονδίνο.

“Πιστεύεται ότι αυτός ο συγκεκριμένος τύπος μαύρου διαμαντιού δημιουργήθηκε είτε από μετεωρικές κρούσεις που παράγουν φυσικές χημικές εναπόθεση ατμών είτε από εξωγήινη προέλευση – από εκρήξεις σουπερνόβα που σχημάτισαν διαμαντοφόρους αστεροειδείς που τελικά συγκρούστηκαν με τη Γη”, ανέφερε το Sotheby’s.

Στο Twitter, ο επιχειρηματίας Richard Heart έκανε ένα βίντεο ισχυριζόμενος ότι ήταν ο αγοραστής του σπάνιου διαστημικού διαμαντιού. Είπε ότι μόλις ολοκληρωθεί η πληρωμή, θα μετονομάσει το αντικείμενο σε διαμάντι HEX.com, μια αναφορά σε μια πλατφόρμα crypto στην οποία ανήκει.

Δείτε επίσης: O William Shatner από το Star Trek πάει στο διάστημα με τη Blue Origin

Στην ακατέργαστη αρχική του μορφή, το διαμάντι ζύγιζε περισσότερα από 800 καράτια. Χρειάστηκαν τρία χρόνια για να αποκτήσει τη σημερινή του μορφή με 55 όψεις, γνωστές και ως επίπεδες επιφάνειες, που ζυγίζει ακριβώς 555,55 καράτια και έχει υψηλό βαθμό στίλβωσης, είπε το Sotheby’s. Το επιλεγμένο σχήμα του Enigma είναι ένα Hamsa, ένα σύμβολο της Μέσης Ανατολής που αντιπροσωπεύει την προστασία και την δύναμη.

Ο σχεδόν 300χρονος οίκος δημοπρασιών έχει βουτήξει στον κόσμο των crypto. Πέρυσι, άρχισε να δέχεται κρυπτονομίσματα ως τρόπο πληρωμής σε μια προσπάθεια να επεκτείνει τη βάση πελατών του και δημοπρατούσε ψηφιακά συλλεκτικά αντικείμενα γνωστά ως NFTs.

Πηγή πληροφοριών: markets.businessinsider.com