Μία νέα προαιρετική αθροιστική ενημέρωση KB5011563 για τα Windows 11 κυκλοφόρησε από τη Microsoft, με διορθώσεις για σφάλματα διακοπής που προκαλούν μπλε οθόνες θανάτου (BSOD) και άλλα προβλήματα.

Δείτε επίσης: Αγορά Windows με 7.24€- Microsoft Office 2021 σε χαμηλή τιμή – Godeal24 προσφορές

Αυτή η ενημέρωση προεπισκόπησης αποτελεί μέρος των προγραμματισμένων μηνιαίων ενημερώσεων “C” της Microsoft για τον Μάρτιο του 2022 και επιτρέπει στους χρήστες των Windows 11 να δοκιμάσουν τις επερχόμενες ενημερώσεις κώδικα που θα κυκλοφορήσουν στις 12 Απριλίου.

Σε αντίθεση με τις κανονικές ενημερώσεις των Windows, οι προγραμματισμένες εκδόσεις προεπισκόπησης “C” που δεν αφορούν θέματα ασφάλειας είναι προαιρετικές. Χρησιμοποιούνται μόνο για τη δοκιμή διορθώσεων σφαλμάτων και βελτιώσεων απόδοσης πριν από τη γενική έκδοση.

Για να εγκαταστήσετε την ενημέρωση KB5011563, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Windows Update και μη αυτόματος “Έλεγχος για ενημερώσεις”. Δεδομένου ότι είναι μια προαιρετική ενημέρωση, τα Windows δεν θα την εγκαταστήσουν αυτόματα.

Μπορείτε επίσης να πραγματοποιήσετε μη αυτόματη λήψη και εγκατάσταση της προεπισκόπησης αθροιστικής ενημέρωσης των Windows 11 αυτού του μήνα από τον Κατάλογο του Microsoft Update.

Η πιο πρόσφατη προαιρετική ενημέρωση για τα Windows 11 περιλαμβάνει επιδιορθώσεις για δύο BSOD που προκαλούνται από σφάλματα διακοπής στο DirectX και στον διακομιστή SMB.

Όπως εξήγησε η Microsoft, το KB5011563 “επιλύει ένα σφάλμα διακοπής (0xD1, DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL) στο στοιχείο του πυρήνα του DirectX” και ένα άλλο ζήτημα “που προκαλεί το σφάλμα διακοπής 0x1E στον διακομιστή SMB (srv2.sys).

Η ενημέρωση προσθέτει επίσης υποστήριξη για την ταυτόχρονη εμφάνιση έως και τριών ειδοποιήσεων υψηλής προτεραιότητας, μια δυνατότητα που έχει σχεδιαστεί ειδικά για εφαρμογές που στέλνουν ειδοποιήσεις για κλήσεις, υπενθυμίσεις ή ειδοποιήσεις χρησιμοποιώντας ειδοποιήσεις των Windows.

Μετά την εγκατάσταση της αθροιστικής ενημέρωσης, τα Windows 11 θα αλλάξουν τον αριθμό έκδοσης σε 22000.593.

Δείτε ακόμα: Οι χρήστες θα προειδοποιούνται αν το PC τους δεν είναι έτοιμο για τα Windows 11

Η ενημέρωση KB5011563 περιλαμβάνει 26 βελτιώσεις και επιδιορθώσεις, μεταξύ των οποίων:

  • Διόρθωση της διαρροής μνήμης στο wmipicmp.dll.
  • Αντιμετώπιση ζητημάτων στις ρυθμίσεις της πολιτικής εκτέλεσης.
  • Επίλυση ενός προβλήματος όπου τα προγράμματα περιήγησης ιστού όπως το Edge δεν απέδιδαν σωστά το HTML που δημιουργείται από το gpresult/h.
  • Επίλυση προβλήματος όπου η δοκιμή PowerShell για το AppLocker δεν θα λειτουργήσει, με σφάλμα “Απόρριψη πρόσβασης”.
  • Επίλυση ενός ζητήματος κατά το οποίο το Kerberos.dll θα μπορούσε να σταματήσει να λειτουργεί στην υπηρεσία υποσυστήματος τοπικής αρχής ασφαλείας (LSASS).
  • Προσθήκη υποστήριξης για διαβίβαση λογαριασμού Microsoft (MSA) στο Azure Active Directory (AAD) Web Account Manager (WAM).

Δείτε επίσης: Το κακόβουλο λογισμικό Serpent, καταχράται το Chocolatey Windows

  • Επιδιόρθωση ενός προβλήματος όπου το παράθυρο διαλόγου Έλεγχος λογαριασμού χρήστη (UAC) δεν εμφανίζει σωστά τις εφαρμογές που ζητούν αυξημένα δικαιώματα.
  • Επιδιόρθωση ενός προβλήματος όπου το αρχείο Microsoft OneDrive θα μπορούσε να χάσει την εστίαση όταν το μετονομάσετε και πατήσετε το πλήκτρο Enter.