Ένας φωτογράφος από την Αυστραλία, ανακάλυψε το Σαββατοκύριακο πόσο χρήσιμα μπορεί να αποδειχτούν τα AirTag, καθώς έψαχνε τον κλεμμένο φωτογραφικό εξοπλισμό του αξίας 7.000 δολαρίων.

Δείτε επίσης: Εφαρμογή Android εντοπίζει την παρακολούθηση στα Apple AirTag

Ο Graham Tait, ένας φωτογράφος με έδρα το Σίδνεϊ της Αυστραλίας ταξίδευε, όταν κλάπηκε από το αυτοκίνητό του εξοπλισμός αξίας άνω των 7.000 δολαρίων στο πάρκινγκ του ξενοδοχείου του.

«Το αυτοκίνητό μου παραβιάστηκε ενώ ταξιδεύαμε στο Flinders Ranges χθες το βράδυ και κλάπηκε μια τσάντα φορητού υπολογιστή και μια κάμερα όπου και στα δύο είχαν τοποθετηθεί AirTags».

Το AirTag είναι ένας ανιχνευτής αντικειμένων σε σχήμα νομίσματος που συνδέεται με την εφαρμογή Find My της Apple. Εάν χαθεί ένα αντικείμενο που διαθέτει AirTag, ο κάτοχος μπορεί να χρησιμοποιήσει το iPhone, το iPad ή το Mac του για να παρακολουθεί την τοποθεσία του. Έκανε το ντεμπούτο του πριν από ένα χρόνο και έκτοτε έχει βοηθήσει πολλούς χρήστες της Apple να βρουν τα χαμένα τους αντικείμενα.

Δείτε ακόμα: AirTags: Το νέο update δυσκολεύει την παρακολούθηση από τρίτους

Ευτυχώς για τον Tait, είχε προσαρτήσει AirTag σε μερικά από τα αντικείμενα. Στη συνέχεια άνοιξε την εφαρμογή Find My και βρήκε τη τοποθεσία του κλεμμένου εξοπλισμού του. Ευτυχώς, αφού κάλεσε την αστυνομία, κατάφερε να ανακτήσει τα πάντα, όπως πορτοφόλι, κάμερα, φορητό υπολογιστή και GoPro. Τα αντικείμενα βρέθηκαν σε δωμάτιο του ξενοδοχείου που διέμενε.

Ένα μεμονωμένο AirTag κοστίζει 29 $, ενώ ένα πακέτο των τεσσάρων κοστίζει 99 $. Εάν παραγγείλετε από την Apple, μπορείτε να χαράξετε το AirTag σας με γράμματα ή ένα emoji δωρεάν.

Ενώ υπήρξε κριτική σχετικά με τη χρήση του AirTag για παρακολούθηση, η Apple έχει κάνει βήματα ενάντια σε αυτό. Οι πρόσφατες αλλαγές έφεραν μια προειδοποίηση απορρήτου για τους νέους χρήστες του AirTag. Στη συσκευή εμφανίζεται ένα μήνυμα που λέει ότι το AirTag προορίζεται για την παρακολούθηση αντικειμένων και όχι ανθρώπων και ότι οι αρχές επιβολής του νόμου μπορούν να ζητήσουν τα στοιχεία σας να εντοπιστούν στο Apple ID σας.

Δείτε επίσης: Apple: Βασικό στέλεχος αποχωρεί λόγω της πολιτικής επιστροφής στο γραφείο

Είναι ωραίο να βλέπεις τους χρήστες της Apple σε όλο τον κόσμο να χρησιμοποιούν σωστά τα AirTag τους. Στην περίπτωση του Graham Tait, μια μικρή επένδυση σε αυτούς τους ιχνηλάτες τον βοήθησε να εξοικονομήσει πολύ χρόνο, χρήμα και τον πολύτιμο εξοπλισμό του. Αυτό ακριβώς προοριζόταν να κάνει το AirTag, να βοηθά τους χρήστες να εντοπίζουν τα χαμένα ή κλεμμένα αντικείμενά τους, χρησιμοποιώντας το Find My. Ενώ το AirTag έκανε το ντεμπούτο του μόλις πριν από ένα χρόνο, έχει λάβει ήδη αρκετές βελτιώσεις για να είναι ένας τέλειος και ασφαλέστερος ιχνηλάτης.