Το Netflix απολύει 150 υπαλλήλους μετά τη μείωση συνδρομητών, με τις περισσότερες περικοπές να γίνονται στις Η.Π.Α. Η γνωστή εταιρεία παραγωγών και streaming υπηρεσία έχει πάνω 11.000 υπαλλήλους, επομένως οι απολύσεις αντιπροσωπεύουν λιγότερο από το 2% των εργαζομένων της Netflix.

Δείτε επίσης: Dell, Apple και Netflix δέχονται αγωγές για απόσυρση υπηρεσιών από τη Ρωσία

Όπως εξηγήσαμε σχετικά με τα κέρδη, η επιβράδυνση της αύξησης των εσόδων μας σημαίνει ότι πρέπει επίσης να επιβραδύνουμε την αύξηση των δαπανών μας ως εταιρεία“, δήλωσε στο CNBC εκπρόσωπος της εταιρείας. “Έτσι, δυστυχώς, αφήνουμε περίπου 150 υπαλλήλους να φύγουν σήμερα, κυρίως στις ΗΠΑ”. Ο εκπρόσωπος εξήγησε ότι οι απολύσεις δεν σχετίζονται με τις επιδόσεις του κάθε υπαλλήλου, αλλά βασίζονται κυρίως στις επιχειρηματικές ανάγκες της εταιρείας. Αυτό καθιστά ακόμα πιο δύσκολη την κατάσταση, αφού η εταιρεία δεν θέλει στην πραγματικότητα να αποχαιρετήσει “τόσο σπουδαίους συναδέλφους“.

Εργαζόμαστε σκληρά για να τους υποστηρίξουμε σε αυτή την πολύ δύσκολη μετάβαση“, είπε ακόμα ο εκπρόσωπος του Netflix.

Δείτε επίσης: Netflix συνδρομή: Πώς να την ακυρώσετε

Το Netflix απολύει 150 υπαλλήλους μετά τη μείωση συνδρομητών

Οι μειώσεις προσωπικού δεν αποτέλεσαν έκπληξη και έρχονται λιγότερο από ένα μήνα αφότου το Netflix ανέφερε επίσημα απώλεια συνδρομητών για πρώτη φορά μέσα σε μια δεκαετία. Το πρώτο τρίμηνο του 2022 αποδείχτηκε ιδιαίτερα ζημιογόνο, αφού οι εταιρεία σημείωσε απώλειες 200.000 χρηστών παγκοσμίως. Η εταιρεία προέβλεψε, μάλιστα, ότι θα μπορούσε να χάσει έως και 2 εκατομμύρια συνδρομητές το δεύτερο τρίμηνο. Τους τελευταίους μήνες έχουν υποχωρήσει σημαντικά και οι μετοχές.

Κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης κερδών τον περασμένο μήνα, ο Reed Hastings, ένας από τους συνιδρυτές και διευθύνοντες συμβούλους της εταιρείας, δήλωσε ότι το Netflix διερευνά τρόπους προσέλκυσης νέων συνδρομητών.

Το Netflix εργάζεται, επίσης, για την καταπολέμηση της ανεξέλεγκτης κοινής χρήσης κωδικών, σημειώνοντας ότι εκτός από τα 222 εκατομμύρια νοικοκυριά που πληρώνουν, υπάρχουν περισσότερα από 100 εκατομμύρια επιπλέον νοικοκυριά που χρησιμοποιούν την υπηρεσία με αυτόν τον τρόπο.

Δείτε επίσης: Το Netflix έχει μυστικούς κωδικούς. Πώς να τους χρησιμοποιήσεις;

Οι απολύσεις του Netflix, αν και συνδέονται με τη μείωση των συνδρομητών του, αποτελούν μέρος και μιας μεγαλύτερης συρρίκνωσης των θέσεων εργασίας στον κλάδο της τεχνολογίας. Αρκετές μεγάλες εταιρείες ανακοίνωσαν πρόσφατα προσωρινό πάγωμα νέων προσλήψεων και απολύσεις υπαλλήλων. Μερικές από αυτές είναι η Meta, μητρική του Facebook, η Amazon, η Uber και η Robinhood.

Το Netflix απολύει 150 υπαλλήλους μετά τη μείωση συνδρομητών

Οι επιχειρηματικές προκλήσεις που προέκυψαν από τον πόλεμο στην Ουκρανία, το γενικότερο μακροοικονομικό περιβάλλον και η πανδημία είναι μερικοί από τους λόγους για τους οποίους οι εταιρείες κάνουν περικοπές προσωπικού.

Πηγή: www.cnbc.com