Η μεγάλη πλατφόρμα ροής μουσικής Spotify φέρεται να δοκιμάζει την επιλογή συμπερίληψης γκαλερί nonfungible token (NFT) στα προφίλ των μουσικών. Η πλατφόρμα διερευνά τις δυνατότητες «βελτίωσης των εμπειριών των καλλιτεχνών και των θαυμαστών». Σε περίπτωση επιτυχίας της δοκιμής, η ενσωμάτωση των NFT θα χρησιμεύσει στη βελτίωση των εμπειριών των καλλιτεχνών και των θαυμαστών.

Την Παρασκευή εμφανίστηκαν αναφορές ότι το Spotify εκτελεί μια δοκιμή με NFT για ορισμένους χρήστες της εφαρμογής Android της πλατφόρμας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτοί οι χρήστες μπορούν να δουν τα NFT previews στα προφίλ των καλλιτεχνών. Επί του παρόντος, υπάρχουν μόνο δύο τέτοιοι καλλιτέχνες, ο DJ και παραγωγός Steve Aoki και το indie rock συγκρότημα The Wombats — και οι δύο είναι γνωστοί για την υιοθέτηση των nonfungible tokens.

Δείτε επίσης: Spotify Car Thing: Αποκτά δυνατότητα απάντησης κλήσεων

Spotify: Δοκιμάζει τις γκαλερί NFT σε προφίλ μουσικών

Δεν είναι δυνατό να πραγματοποιήσετε απευθείας αγορές από το Spotify, αλλά αφού διαβάσει για το NFT και δει μια μεγεθυμένη προεπισκόπηση, ο χρήστης μπορεί να την πατήσει για να ανακατευθυνθεί στη σελίδα OpenSea όπου μπορεί να αγοράσει το NFT. Σύμφωνα με αναφορές, το Spotify δεν υποστηρίζει βίντεο ή μορφές GIF, εμφανίζοντας μόνο μια στατική εικόνα χωρίς ήχους.

Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας είπε στους δημοσιογράφους ότι τα τεστ διεξάγονται «σε μια προσπάθεια να βελτιωθούν οι εμπειρίες των καλλιτεχνών

και των θαυμαστών» και ότι ενώ μερικά από αυτά θα καταλήξουν «να ανοίξουν το δρόμο για μια ευρύτερη εμπειρία», άλλα «χρησιμεύουν μόνο ως σημαντική μάθηση». Ορισμένοι χρήστες της πλατφόρμας μοιράστηκαν στο Twitter ότι είχαν λάβει την έρευνα από το Spotify για τα NFT.
Spotify: Δοκιμάζει τις γκαλερί NFT σε προφίλ μουσικών

Δείτε επίσης: Το Spotify θα προωθήσει δημοφιλείς λίστες αναπαραγωγής χρηστών

Σύμφωνα με το Music Ally, το Spotify δεν λαμβάνει κανένα μέρος των πωλήσεων NFT κατά τη διάρκεια της δοκιμής.

Οι μουσικοί εξερευνούν ενεργά την αγορά NFT, η οποία θα μπορούσε να είναι μια ζωτική πηγή εσόδων, ειδικά σε μια εποχή που οι διεθνείς περιοδείες συνεχίζουν να διαταράσσονται από τον COVID-19. Το 2021, ο Mike Shinoda των Linkin Park έγινε ο πρώτος καλλιτέχνης της μεγάλης δισκογραφικής που κυκλοφόρησε ένα single ως NFT και οι Kings of Leon ήταν το πρώτο συγκρότημα που κυκλοφόρησε ολόκληρο άλμπουμ με τη μορφή των nonfungible tokens. Ο Aoki, σύμφωνα με εκτίμηση του Rolling Stone, κέρδισε σχεδόν 3 εκατομμύρια δολάρια από το minting μόνο δύο κομματιών NFT στην υπηρεσία Spotify.

Πηγή: cointelegraph.com