Η Tesla απέλυσε τόσο τον πρόεδρο της LGBTQ κοινότητάς της οσο και τον επικεφαλής που εμπλέκεται σε προγράμματα διαφορετικότητας και ενσωμάτωσης στην εταιρεία.

Δείτε επίσης: Τα αυτοκίνητα Tesla απαγορεύονται από κινεζική πόλη λόγω φόβου για κατασκοπεία

Ενώ οι δύο επικεφαλής έφυγαν ως μέρος ενός ευρύτερου κύματος απολύσεων, η απόλυσή τους έρχεται εν μέσω πολλών σχολίων που έκανε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, σχετικά με αυτό που περιγράφει ως «ιό της εγρήγορσης».

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Musk είπε στα στελέχη της Τesla μέσω ενός email ότι πρέπει να περικόψουν το 10% του εργατικού δυναμικού και να σταματήσουν τις προσλήψεις λόγω του «υπερ-κακού συναισθήματος» για την οικονομία.

Αργότερα, ο Διευθύνων Σύμβουλος αποφάσισε να διευκρινίσει τις απολύσεις της Tesla σε ένα email προς όλους τους υπαλλήλους. Υποστήριξε ότι η μείωση κατά 10% θα αφορούσε τον «αριθμό μισθωτών» λόγω του ότι η Tesla είχε παραπάνω προσωπικό μετά από μια μακρά φάση ανάπτυξης.

Η Τesla αύξησε τις απολύσεις την περασμένη εβδομάδα και σε αντίθεση με αυτό που είπε ο Musk, περιλάμβαναν μόνο ωρομίσθιους υπαλλήλους.

Δείτε ακόμα: Ο Elon Musk έχει «σούπερ κακό προαίσθημα» για την οικονομία

Ωστόσο τώρα έγινε γνωστό, ότι πολλοί εργαζόμενοι που συμμετείχαν σε προγράμματα διαφορετικότητας και συμπερίληψης απολύθηκαν επίσης, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου της κοινότητας LGBTQ της Tesla και του επικεφαλής που συμμετείχε σε προγράμματα διαφορετικότητας και συμπερίληψης στην εταιρεία.

Σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν το θέμα, ο Bobby Berretta-Paris, που εργαζόταν στην Tesla τα τελευταία 5 χρόνια, απολύθηκε την περασμένη εβδομάδα. Προσλήφθηκε ως στρατολόγος και προήχθη τρεις φορές κατά τη διάρκεια της θητείας του. Ήταν επίσης εθελοντής πρόεδρος της LGBTQ κοινότητας της Tesla.

Πηγές ανέφεραν επίσης έναν μηχανικό λογισμικού που επίσης απολύθηκε από την Tesla την περασμένη εβδομάδα. Εργάζονταν στην Tesla για τέσσερα χρόνια και είχε προαχθεί τρεις φορές. Ο μηχανικός λογισμικού προσφέρθηκε εθελοντικά ως ηγέτης της διαφορετικότητας και της ένταξης και συμμετείχε στην προστασία των εργαζομένων όταν επρόκειτο για θέματα διαφορετικότητας και ένταξης.

Δείτε επίσης: Elon Musk στους υπάλληλους της Tesla: Επιστρέψτε στο γραφείο ή παραιτηθείτε

Οι απολύσεις αυτών των ηγετών της διαφορετικότητας στην Tesla έρχονται εν μέσω πολλών σχολίων του Διευθύνοντος Συμβούλου Elon Musk σχετικά με αυτό που αποκαλεί «woke mind virus», που πιστεύει ότι «καταστρέφει τον πολιτισμό».