Η Microsoft αλλάζει για άλλη μια φορά το χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της ενημέρωσης των Windows 12. Λίγο καιρό μετά τη δέσμευση για ένα feature update μία φορά το χρόνο, η εταιρεία εξετάζει τώρα την κυκλοφορία μιας σημαντικής ενημέρωσης κάθε τρία χρόνια με έως και τέσσερις μικρότερες εκδόσεις χαρακτηριστικών να εμφανίζονται ενδιάμεσα, σύμφωνα με μια αναφορά του Windows Central. Αυτό σημαίνει ότι τα Windows 12 θα κυκλοφορήσουν πιθανότατα το 2024, τρία χρόνια μετά τα Windows 11.

Δείτε επίσης: Το Facebook θα επιτρέπει στους χρήστες να έχουν έως και πέντε προφίλ

Αυτή η αλλαγή με την κυκλοφορία μιας μεγάλης ενημέρωσης έγινε ευρέως αποδεκτή, δεδομένων των προβλημάτων απόδοσης και των σφαλμάτων που συχνά ταλαιπωρούσαν τις προηγούμενες εκδόσεις. Οι διαχειριστές IT θα μπορούν, επίσης, να χαλαρώσουν λίγο. Τώρα, η Microsoft δίνει στον εαυτό της ακόμη περισσότερο χρόνο για να προωθήσει τις «κυριότερες» ενημερώσεις, ενώ παράλληλα παρέχει μια σταθερή ροή νέων λειτουργιών στην τρέχουσα έκδοση των Windows.

Φέρνοντας μια νέα βασική ενημέρωση κάθε τρία χρόνια, η Microsoft θα έχει αρκετό χρόνο για να επιλύσει τυχόν προβλήματα πριν προωθήσει μια ενημέρωση που, για παράδειγμα, προκαλεί διακοπή λειτουργίας των εκτυπωτών . Όπως είπαμε παραπάνω, η επόμενη κυκλοφορία, Windows 12, φέρεται να έχει προγραμματιστεί για το 2024. Αυτό σημαίνει ότι το client update Sun Valley 3 (όπως είναι η κωδική ονομασία) δεν θα γίνει τον επόμενο χρόνο, όπως είχε ειπωθεί προηγουμένως.

Δείτε επίσης: Οι νέοι προτιμούν TikTok και Instagram για τις αναζητήσεις τους αντί για Google Search και Maps

Κάποιοι χρήστες των Windows μπορεί να μην είναι ευχαριστημένοι με τη μεγαλύτερη αναμονή για σημαντικές ενημερώσεις, αλλά είναι σημαντικό να τονιστεί ότι η Microsoft σκοπεύει να αυξήσει τον ρυθμό κυκλοφορίας νέων δυνατοτήτων στις τρέχουσες εκδόσεις.

Windows 12: Θα κυκλοφορήσουν το 2024;

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αλλαγές θα ξεκινήσουν με τα Windows 11 έκδοση 22H2 ή Sun Valley 2, που θα συνεχίσουν την κυκλοφορία νέων λειτουργιών εκτός των μεγάλων ενημερώσεων λειτουργικού συστήματος. 

Δεν είναι σαφές εάν οι αλλαγές θα ισχύουν για τα Windows 10. Η κυκλοφορία περισσότερων νέων λειτουργιών αποκλειστικά στα Windows 11 μπορεί να δελεάσει επιχειρήσεις και ιδιώτες να υιοθετήσουν την πιο πρόσφατη έκδοση λειτουργικού συστήματος. Ταυτόχρονα, η τυχαία προώθηση ενημερώσεων θα μπορούσε να απογοητεύσει τις μεγάλες εταιρείες που διαχειρίζονται τεράστιους στόλους φορητών υπολογιστών, tablet και επιτραπέζιων υπολογιστών.

Δείτε επίσης: Η Amazon παραδέχτηκε ότι παρέχει βίντεο Ring στις αρχές εν αγνοία των ιδιοκτητών

Ωστόσο, η Microsoft δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει την αναφορά, επομένως τίποτα δεν έχει αποσαφηνιστεί. Τούτου λεχθέντος, η εταιρεία δήλωσε τον Φεβρουάριο ότι έψαχνε νέους τρόπους για την κυκλοφορία νέων δυνατοτήτων για τα Windows και έχει ήδη κάνει μικρές τροποποιήσεις στην εμφάνισή τους μέσω κάποιων μικρών ενημερώσεων.