Η Google ανακοίνωσε ότι θα παγώσει τις νέες προσλήψεις για δύο εβδομάδες, σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύτηκε αρχικά από το The Information. Η είδηση έρχεται μια εβδομάδα αφότου η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα επιβραδύνει τις προσλήψεις για το υπόλοιπο του έτους, με σκοπό εξετάσει καλύτερα τη συνολική διαδικασία πρόσληψης. Η Google φέρεται να έχει προσλάβει σχεδόν 10.000 άτομα μόνο το δεύτερο τρίμηνο του έτους, με τα αποτελέσματα του πλήρους τριμήνου να αναμένεται να ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες. Εκείνη την εποχή, ο Pichai είπε ότι η Google θα επικεντρωνόταν στην πρόσληψη υπαλλήλων σε μηχανικούς, τεχνικούς και “άλλους κρίσιμους ρόλους“, αλλά τώρα η πρόσληψη έχει τεθεί σε πλήρη παύση.

Θα χρησιμοποιήσουμε αυτόν τον χρόνο για να εξετάσουμε τις ανάγκες του προσωπικού μας και να ευθυγραμμιστούμε με ένα νέο σύνολο Staffing Requests για τους επόμενους τρεις μήνες“, δήλωσε ο Prabhakar Raghavan, ανώτερος αντιπρόεδρος της Google, σε ένα email που έλαβε το The Information.

Δείτε επίσης: Η Atlassian διορθώνει κρίσιμο ελάττωμα στο Confluence

Το πάγωμα των προσλήψεων δεν θα επηρεάσει τις προσφορές που έχουν ήδη γίνει, αλλά θα σταματήσει τις μελλοντικές επεκτάσεις συμβολαίων.

Η είδηση ότι η Google θα παγώσει τις νέες προσλήψεις για δύο εβδομάδες φαίνεται να ευθυγραμμίζεται με ένα εσωτερικό σημείωμα (το οποίο εμφανίστηκε από το The Verge), όπου ο CEO της εταιρείας, Sundar Pichai, είπε ότι η εταιρεία θέλει να είναι “πιο επιχειρηματική” και να αναπτύξει εκ νέου πόρους σε τομείς υψηλότερης προτεραιότητας.

Όπως ανακοίνωσε o Sundar, επιβραδύνουμε τις προσλήψεις για τον υπόλοιπο χρόνο. Σύμφωνα με αυτό, διακόπτουμε τις περισσότερες νέες προσφορές εργασίας για δύο εβδομάδες για να επιτρέψουμε στις ομάδες να δώσουν προτεραιότητα στους ρόλους τους και στα σχέδια προσλήψεών τους για το υπόλοιπο του έτους

“, δήλωσε εκπρόσωπος της Google στο TechCrunch μέσω email.

Δείτε επίσης: Η Amazon μηνύει διαχειριστές 11.000 ομάδων στο Facebook για ψεύτικες διαδικτυακές κριτικές

Η Google διακόπτει τις προσλήψεις για δύο εβδομάδες

Και άλλες εταιρείες τεχνολογίας έχουν λάβει παρόμοια μέτρα (πάγωμα προσλήψεων), ενώ κάποιες έχουν προχωρήσει ακόμα και σε απολύσεις εργαζομένων.

Η Meta (παλαιότερα γνωστή ως Facebook) φέρεται να σταμάτησε τις προσλήψεις σε ορισμένες από τις ομάδες μηχανικών της και προχώρησε σε περικοπές σε όλη την εταιρεία. Ο διευθύνων σύμβουλος Mark Zuckerberg είπε στους υπαλλήλους ότι θα υπάρχουν λιγότεροι διαθέσιμοι πόροι και οι εργαζόμενοι θα πρέπει να προετοιμαστούν για να κάνουν περισσότερη δουλειά.

Ομοίως, το Twitter ανακοίνωσε αρχικά πάγωμα προσλήψεων και πρόσφατα απέλυσε μέρος του προσωπικού.

Δείτε επίσης: Η Microsoft λανσάρει την εφαρμογή Viva Engage μέσα στο Teams

Το Spotify έχει, επίσης, διακόψει τις προσλήψεις, με την Apple να σχεδιάζει επιβράδυνση το 2023. Κι άλλες εταιρείες, όπως οι Substack, Tesla και Netflix, έχουν προχωρήσει σε απολύσεις εν μέσω οικονομικής ύφεσης.

Πηγή: techcrunch.com