Η Google θα πληρώνει τώρα ερευνητές ασφαλείας για να βρίσκουν και να αναφέρουν σφάλματα στις πιο πρόσφατες εκδόσεις του λογισμικού ανοιχτού κώδικα που κυκλοφορούν από την εταιρεία (Google OSS).

Δείτε επίσης: Το Google Docs έχει πλέον έναν εύκολο τρόπο προσθήκης emoji

Το πρόσφατα ανακοινωθέν Vulnerability Reward Program (VRP) της εταιρείας εστιάζει στο Google software και τις ρυθμίσεις repository (όπως ενέργειες GitHub, configurations εφαρμογών και κανόνες ελέγχου πρόσβασης).

Ισχύει για λογισμικό διαθέσιμο σε δημόσια repositories οργανισμών GitHub που ανήκουν στην Gοogle, καθώς και σε ορισμένα repositories από άλλες πλατφόρμες.

Δείτε επίσης: Crypto-mining malware παρουσιάζεται σαν Goοgle Translate Desktop app

Οι ευπάθειες ασφαλείας στα dependencies τρίτου μέρους του Google OSS εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής αυτού του προγράμματος, με την προϋπόθεση ότι οι αναφορές σφαλμάτων αποστέλλονται πρώτα στους κατόχους των ευάλωτων packages, έτσι ώστε τα ζητήματα να αντιμετωπίζονται πριν από την ενημέρωση της Google για τα ευρήματα.

“Τα κορυφαία βραβεία θα δοθούν σε ευπάθειες που βρίσκονται στα πιο ευαίσθητα projects: Bazel, Angular, Golang, Protocol buffers και Fuchsia”, δήλωσε σήμερα η Google.

Το επίκεντρο του OSS VRP της Google είναι τα ελαττώματα ασφαλείας που θα είχαν τον πιο σημαντικό αντίκτυπο στην αλυσίδα εφοδιασμού λογισμικού.

Ως εκ τούτου, η εταιρεία ενθαρρύνει τους κυνηγούς σφαλμάτων να επικεντρωθούν σε ευπάθειες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε παραβίαση της εφοδιαστικής αλυσίδας

, προβλήματα σχεδιασμού που προκαλούν ευπάθειες προϊόντων και ζητήματα ασφάλειας όπως credentials που διέρρευσαν, αδύναμοι κωδικοί πρόσβασης ή installations.

Με βάση το επίπεδο σοβαρότητας των αναφερόμενων ελαττωμάτων και τη σημασία του project, οι τελικές ανταμοιβές κυμαίνονται από $100 έως $31.337.

Τα μεγαλύτερα ποσά ανταμοιβής θα πάνε σε ιδιαίτερα ενδιαφέροντα και ασυνήθιστα τρωτά σημεία ασφαλείας.

Τον Φεβρουάριο, η Goοgle σχεδόν διπλασίασε τις ανταμοιβές για το Linux Kernel, το Kubernetes, το Google Kubernetes Engine (GKE) ή τα τρωτά σημεία zero-day kCTF και τα bug exploits που χρησιμοποιούν μοναδικές τεχνικές exploitation.

Δείτε επίσης: Η Gοogle θα κάνει πιο βολική τη χρήση εφαρμογών Android σε όλες τις συσκευές

Από την κυκλοφορία του πρώτου της VRP το 2010, η Google έχει δώσει πάνω από 38 εκατομμύρια δολάρια σε χιλιάδες ερευνητές ασφαλείας από περισσότερες από 84 χώρες για την αναφορά περισσότερων από 13.000 σφαλμάτων.

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com