Για να διατηρήσετε τις συνομιλίες σας ιδιωτικές και απαλλαγμένες από εισβολείς, οι εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων παρέχουν κάτι που ονομάζεται κρυπτογράφηση End To End (E2E). Δείτε πώς μπορείτε να το ενεργοποιήσετε στη δημοφιλή εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Facebook Messenger.

Δείτε επίσης: Facebook Messenger: Είναι ασφαλή τα μηνύματά σας;

Η κρυπτογράφηση End To End είναι μια ασφαλής μέθοδος επικοινωνίας που αποτρέπει μη εξουσιοδοτημένα μέρη από την πρόσβαση στα δεδομένα καθώς μεταφέρονται από ένα τελικό σύστημα ή συσκευή σε άλλο. Αυτή τη στιγμή είναι ένας από τους πιο σημαντικούς πυλώνες του διαδικτυακού απορρήτου. Ορισμένες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων που επιτρέπουν το E2E είναι το Telegram, το Whatsapp και το Signal.

Μπορεί να υπάρχουν πολλά άτομα που μπορούν να χρησιμοποιούν μόνο το Facebook Messenger για γραπτά μηνύματα. Και, εάν κάποιος είναι επίμονος στη χρήση του Facebook Messenger για αποστολή μηνυμάτων θέλει να είναι σίγουρος ότι είναι ασφαλές. Μπορείτε να ξεκινήσετε ενεργοποιώντας το E2EE μέσα στην εφαρμογή Facebook messenger στην κινητή συσκευή σας (Android ή iOS).

Πώς το ενεργοποιείτε;

Μεταβείτε στο κάτω μενού της εφαρμογής Messenger για κινητά και επιλέξτε Συζητήσεις.

Στην επάνω δεξιά γωνία, κάντε κλικ στο σύμβολο Επεξεργασία (μοιάζει με στυλό).

Στην επάνω δεξιά γωνία, ενεργοποιήστε το εικονίδιο κλειδώματος.

Και μπορείτε να ξεκινήσετε μια συζήτηση με το άτομο που θα επιλέξετε.

Δείτε ακόμα: Facebook: Ελέγχει το default end-to-end encryption στο Messenger

Ωστόσο, μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε το E2EE εάν συνομιλείτε ήδη με το άτομο και αποφασίσετε ότι θέλετε.

Πατήστε το εικονίδιο πληροφοριών επάνω δεξιά.

Κάντε κλικ στο, Μετάβαση στη μυστική συνομιλία.

Επιπλέον, μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία Vanish.

Πατήστε το κουμπί λειτουργίας Vanish στη σελίδα πληροφοριών.

Ενεργοποιήστε τη λειτουργία εξαφάνισης.

Αν και οι νέες πολιτικές απορρήτου του Whatsapp δεν προκαλούν μεγάλη εμπιστοσύνη στους χρήστες, εξακολουθεί να είναι η κύρια υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων για πολλές περιοχές.

Δείτε επίσης: Messenger: Κακόβουλα chatbot κλέβουν credentials για σελίδες Facebook

Εκτός από το Whatsapp και το Signal, υπάρχουν και μερικές άλλες καλές επιλογές. Ωστόσο, πρέπει να κάνετε τη δέουσα επιμέλειά σας και να καταλάβετε ποια υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων σας ταιριάζει καλύτερα όσον αφορά τη χρηστικότητα και το απόρρητο.

Τέλος, θα σας συμβουλεύαμε να γνωρίζετε περισσότερο την παρουσία σας στο διαδίκτυο και να χρησιμοποιείτε ασφαλείς πλατφόρμες για την προστασία των δεδομένων σας. Αυτό μπορεί επίσης να σας εξοικονομήσει από ενοχλητικές στοχευμένες διαφημίσεις. Σχολιάστε τις σκέψεις σας για αυτό παρακάτω.