Πως μπορεί το Cyber Security Gamification να βελτιώσει την άμυνα σας; Είναι ζωτικής σημασίας κάθε εργαζόμενος να κατανοεί τους κινδύνους των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο και τι μπορεί να κάνει για να συμβάλει στην αποτροπή τους. Αυτό περιλαμβάνει τη γνώση του τρόπου αναφοράς των προσπαθειών phishing. Ορισμένοι εργαζόμενοι, όπως εκείνοι του , θα χρειαστούν πιο ολοκληρωμένη εκπαίδευση.

Δείτε επίσης: Meta: Πρόστιμο για παλιά διαρροή δεδομένων χρηστών Facebook

Οι παραδοσιακές μέθοδοι διδασκαλίας του προσωπικού σχετικά με τις διαδικασίες ασφαλείας, όπως οι παρουσιάσεις, συνοδεύονται συχνά από συναισθήματα πλήξης και απάθειας. Ορισμένοι μπορεί επίσης να θεωρούν την εκπαίδευση σε θέματα ασφάλειας ως περιττό καθήκον.

Η εκπαίδευση για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο μπορεί να είναι επικοινωνίες και παρουσιάσεις που εμπλέκουν προληπτικά τους ανθρώπους σε έναν οργανισμό.

Δείτε επίσης: Secure Boot Acer: Σφάλμα επιτρέπει την απενεργοποίησή του

Μια συνήθης μέθοδος για την ενίσχυση της δέσμευσης είναι η χορήγηση ενός τεστ στο τέλος της εκπαιδευτικής συνεδρίας. Όταν οι συμμετέχοντες γνωρίζουν ότι θα πρέπει να απαντήσουν σωστά στις ερωτήσεις για να περάσουν το μάθημα, συνήθως δίνουν μεγαλύτερη προσοχή. “Αν δεν υπάρχει τεστ στο τέλος της εκπαίδευσης, οι άνθρωποι απλώς προσπαθούν να τελειώσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα”, λέει ο Colin Tankard, διευθύνων σύμβουλος της Digital Pathways.

Gamification του training

Η Gamification είναι η διαδικασία προσθήκης στοιχείων που μοιάζουν με παιχνίδια σε δραστηριότητες που δεν είναι παιχνίδια, προκειμένου να εμπλακούν και να παρακινηθούν οι χρήστες. Αυτό μπορεί να γίνει μέσω της εφαρμογής αρχών και μηχανισμών σχεδιασμού παιχνιδιών σε άλλα πλαίσια. Μελέτες έχουν δείξει ότι η παιχνιδοποίηση έχει θετικά αποτελέσματα.

Η παιχνιδοποίηση είναι η εφαρμογή μηχανισμών που μοιάζουν με παιχνίδια σε καταστάσεις του πραγματικού κόσμου, προκειμένου να επιτευχθεί ένα επιθυμητό αποτέλεσμα. Αυτό μπορεί να είναι οτιδήποτε, από την προσθήκη επιλογών και προκλήσεων, μέχρι την εισαγωγή νέων εννοιών μέσω εκπαιδευτικών οδηγιών ή απλά την πλαισίωση μιας εμπειρίας ως παιχνίδι.

Πολλοί πιστεύουν ότι η παιχνιδοποίηση δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια μόδα, αλλά η ενσωμάτωση μηχανισμών παιχνιδιών – όπως ο ανταγωνισμός και οι πόντοι – σε άλλους τομείς μπορεί πραγματικά να βελτιώσει την παραγωγικότητα των εργαζομένων.

Ας δούμε μερικά από τα κύρια οφέλη του gamification σε προγράμματα cyber security awareness:

  1. Καθηλωτικό περιεχόμενο
  2. Αύξηση συμμετοχής και ολοκλήρωση μαθημάτων
  3. Εκμάθηση μέσω των παιχνιδιών καταφέροντας καλύτερο engagement
  4. Διευκόλυνση της αλλαγής συμπεριφοράς των χρηστών
  5. Αύξηση του επιπέδου στις υπάρχουσες καμπάνιες ή προγράμματα

Το gamification είναι ένας απλός και αποτελεσματικός τρόπος για να διασφαλίσετε ότι οι χρήστες σας μαθαίνουν αυτά που διδάσκετε και τα ενσωματώνουν στην καθημερινή τους ζωή.

Πηγή πληροφοριών: computerweekly.com