Το σφάλμα “Outlook disconnected” στα Windows είναι συχνά το αποτέλεσμα της μη σύνδεσης στο διαδίκτυο ή της χρήσης του Outlook σε λειτουργία εκτός σύνδεσης. Ωστόσο, δεν μπορούμε να αμελήσουμε ότι το πρόβλημα αυτό μπορεί επίσης να οφείλεται σε ξεπερασμένες εκδόσεις του Outlook και σε δυσλειτουργία εντός της σουίτας Office 365.

Όποια και αν είναι η αιτία, προσφέρουμε μερικές διαφορετικές μεθόδους αντιμετώπισης προβλημάτων για να σας βοηθήσουμε να λύσετε αυτό το πρόβλημα μια για πάντα. Συνιστούμε να τις εξετάσετε προσεκτικά, προκειμένου να ανακαλύψετε γιατί το σφάλμα εμφανίζεται ειδικά στη δική σας περίπτωση. Μόλις εντοπιστεί, προχωρήστε με την πιο εφαρμόσιμη προσέγγιση για τη διόρθωσή του.

1. Κάντε Restart το PC

Προτού ξεκινήσουμε οποιαδήποτε περίπλοκη προσέγγιση αντιμετώπισης προβλημάτων, είναι καλύτερο να δοκιμάσετε πρώτα την επανεκκίνηση του υπολογιστή. Προσωρινά σφάλματα ή σφάλματα μπορεί μερικές φορές να σας εμποδίζουν να χρησιμοποιήσετε σωστά μια εφαρμογή – αλλά αυτά τα ζητήματα συνήθως επιλύονται με μια απλή επανεκκίνηση του συστήματός σας. Αν αυτό δεν κάνει το κόλπο, τότε προχωρήστε σε πιο προχωρημένες τεχνικές που περιγράφονται σε αυτόν τον οδηγό.

Πώς να φτιάξετε το Outlook Disconnected Error σε Windows;

Δείτε επίσης: Teams Meeting: Δεν απενεργοποιείται πλέον στο Outlook

2. Ελέγξτε αν είστε συνδεδεμένος στο διαδίκτυο

Η σταθερή σύνδεση στο διαδίκτυο είναι απαραίτητη για να απολαύσετε πλήρως την υπηρεσία Outlook. Για να διασφαλίσετε ότι θα αξιοποιήσετε στο έπακρο τη σύνδεσή σας, αλλάξτε δίκτυο και δείτε αν αυτό θα σας βοηθήσει με τυχόν προβλήματα που μπορεί να είχατε πριν!

Για να βεβαιωθείτε ότι η σύνδεσή σας στο δίκτυο δεν είναι η βασική αιτία των προβλημάτων που αντιμετωπίζετε με την εφαρμογή Outlook Desktop App, συνδεθείτε στην εφαρμογή Outlook Web App από το πρόγραμμα περιήγησής σας. Εάν αυτό επιλύσει το πρόβλημα, θαυμάσια! Ωστόσο, αν συνεχίζετε να αντιμετωπίζετε δυσκολίες στη χρήση του στην εφαρμογή γραφείου, δοκιμάστε μερικές από αυτές τις μεθόδους που παρατίθενται παρακάτω για να βοηθήσετε στη διόρθωση αυτών των προβλημάτων.

3. Ελέγξτε για ενημερώσεις

Εάν η προηγούμενη λύση δεν απέδωσε αποτελέσματα, μπορείτε να δοκιμάσετε τη συνιστώμενη λύση της Microsoft: ενημέρωση του λογισμικού σας. Αρκετοί χρήστες που είχαν αντιμετωπίσει μια ειδοποίηση Outlook disconnected error επωφελήθηκαν από αυτή τη λύση- ξεκινήστε αναζητώντας και εγκαθιστώντας μία προς μία όλες τις διαθέσιμες ενημερώσεις.

Πώς να φτιάξετε το Outlook Disconnected Error σε Windows;

Για να εγκαταστήσετε τις επικείμενες ενημερώσεις, εκκινήστε το Outlook και επιλέξτε File από την επάνω αριστερή πλευρά. Από εκεί, κάντε κλικ στο Office Account στο επόμενο παράθυρο. Επιπλέον, επεκτείνετε τα Update Options στην ενότητα Product Information και, στη συνέχεια, πατήστε Update Now από το μενού. Όταν ολοκληρώσετε αυτά τα βήματα με επιτυχία, θα πρέπει να εμφανιστεί το μήνυμα “You’re up to date!”. Μόλις εμφανιστεί, κλείστε το Outlook και δείτε αν το πρόβλημά σας έχει αντιμετωπιστεί!

4. Φτιάξτε ένα νέο προφίλ Outlook

Εάν αντιμετωπίζετε το Outlook disconnected error, μπορεί να οφείλεται σε ένα corrupt user profile. Ως εκ τούτου, σας προτείνουμε να δημιουργήσετε ένα νέο, καθώς αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει στη διόρθωση του προβλήματος. Δοκιμάστε το και δείτε αν αυτό προσφέρει κάποια ανακούφιση!

Αν θέλετε να ξεκινήσετε, ακολουθούν τα βήματα:

  • Ανοίξτε το Outlook και μεταβείτε στην καρτέλα File .
  • Πατήστε Account Settings
  • Όταν εμφανιστεί το νέο παράθυρο, επιλέξτε Add Account μέσα σε αυτό.

Για να επιλύσετε αυτό το πρόβλημα, υποβάλετε πρώτα το όνομα, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον κωδικό πρόσβασης για το λογαριασμό που προσπαθείτε να προσθέσετε. Αν δεν έχετε επιτυχία μετά από αυτό, δοκιμάστε να αφαιρέσετε και να προσθέσετε ξανά τον τρέχοντα λογαριασμό.

Για να το κάνετε αυτό: Επισκεφτείτε ξανά τα βήματα που αναφέρθηκαν παραπάνω, αλλά επιλέξτε τον λογαριασμό που θέλετε να αφαιρέσετε στο παράθυρο Account settings

. Επιλέξτε “Remove” στο εν λόγω παράθυρο διαλόγου μόλις εμφανιστεί στην οθόνη- αμέσως μετά επιχειρήστε να τον προσθέσετε ξανά και δείτε αν αυτό επιλύσει κάτι!

Δείτε επίσης: StrelaStealer malware: Κλέβει Outlook και Thunderbird credentials

5. Επιδιορθώστε το Office 365

Μια άλλη πιθανότητα για την οποία θα μπορούσατε να αντιμετωπίσετε το σφάλμα Outlook disconnected είναι ότι το Office 365 σας μπορεί να έχει κάποιο σφάλμα. Συνήθως, κατά τη διάρκεια αυτής της περίπτωσης, μπορεί να αρχίσουν να δυσλειτουργούν και άλλες εφαρμογές στον υπολογιστή σας- επομένως, είναι συνετό να αξιολογήσετε προγράμματα όπως το Word και το Powerpoint για να δείτε αν η πηγή του προβλήματος βρίσκεται και σε αυτά.

Ευτυχώς, η αποκατάσταση του Office είναι μια σχετικά απλή εργασία. Μέσω της ενσωματωμένης λειτουργίας επισκευής, έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε είτε την online είτε τη γρήγορη επισκευή!

Δείτε πώς μπορείτε να προχωρήσετε:

Πώς να φτιάξετε το Outlook Disconnected Error σε Windows;
  • Πατήστε τα πλήκτρα Win + R μαζί για να ανοίξετε ένα παράθυρο διαλόγου Run.
  • Πληκτρολογήστε control στο πεδίο κειμένου του διαλόγου και πατήστε Enter.
  • Στο επόμενο παράθυρο, μεταβείτε στα Programs.
  • Επιλέξτε Programs and Features
  • Θα πρέπει τώρα να δείτε μια λίστα με τα προγράμματα που είναι εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας. Αναζητήστε το Office 365 και κάντε δεξί κλικ πάνω του.
  • Επιλέξτε Change από το μενού περιβάλλοντος.
  • Στο παράθυρο Repair θα δείτε δύο επιλογές. Online repair και Quick repair. Χρειάζεστε το διαδίκτυο για να χρησιμοποιήσετε την πρώτη επιλογή, ενώ το Quick Repair κάνει τα μαγικά του εκτός σύνδεσης.
  • Σας προτείνουμε πρώτα να χρησιμοποιήσετε την επιλογή Quick Repair. Εάν αυτό δεν λειτουργεί, επιλέξτε Online Repair.
  • Αφού ολοκληρωθεί η διόρθωση, ανοίξτε το Outlook και βεβαιωθείτε ότι μπορεί να λειτουργεί ομαλά στο διαδίκτυο χωρίς σφάλματα.

6. Απενεργοποιήστε το Outlook Work Offline Feature

Εάν αυτή η λειτουργία έχει ενεργοποιηθεί στην εφαρμογή σας, ακολουθήστε αυτά τα εύκολα βήματα για να την απενεργοποιήσετε γρήγορα 

Εκκινήστε το Outlook και επιλέξτε την καρτέλα Send/Receive. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Work Offline, προκειμένου να την απενεργοποιήσετε. Στη συνέχεια, ελπίζουμε ότι θα επανασυνδεθείτε και πάλι με το Outlook για άλλη μια φορά!

7. Απενεργοποιήστε τα Outlook Extensions (επεκτάσεις)

 Εάν εκτελείτε επεκτάσεις παράλληλα με το Outlook, η απενεργοποίησή τους μπορεί να είναι το κλειδί για την ανακούφιση του προβλήματός σας. Ακούστε πώς: Ανοίξτε το Outlook και μεταβείτε στην καρτέλα File. Στη συνέχεια, επιλέξτε Options από το αριστερό παράθυρο. Σε αυτό το παράθυρο διαλόγου, επιλέξτε Add-ins και κάντε κλικ στο κουμπί Go που βρίσκεται στη δεξιά πλευρά του για την απενεργοποίηση όλων των πρόσθετων που παρατίθενται – απλά ξετικάρετε τα κουτάκια τους. Μετά από αυτό, πατήστε OK για να εφαρμόσετε αυτές τις αλλαγές και, στη συνέχεια, ελέγξτε αν έχει λυθεί το σφάλμα σας!

Πηγή: appuals.com