Μετά από ενδελεχή έρευνα, η Corsair επιβεβαίωσε ότι η πρόσφατη αναφορά για αυτόματη πληκτρολόγηση κειμένου οφειλόταν σε σφάλμα στο υλικολογισμικό των K100 keyboard και όχι σε κακόβουλο λογισμικό.

Δείτε επίσης: Apple: Αποζημιώνει κατόχους Macbook Pro για τα buttefly keyboard

Με αφορμή την αναφορά πολλών χρηστών K100 keyboard ότι τα πληκτρολόγιά τους πληκτρολογούν τυχαία από μόνα τους, η εταιρεία εξέδωσε μια δήλωση.

Από τον Αύγουστο του 2022, τα φόρουμ της Corsair ήταν γεμάτα με αναφορές για αυτή την περίεργη συμπεριφορά, προκαλώντας σύγχυση και φόβο ότι κάποιος χρησιμοποιούσε τεχνική keylogging ή κακόβουλο λογισμικό.

Για να καταπολεμήσουν την πιθανότητα εκτέλεσης κακόβουλου λογισμικού στα Windows, κάποιοι δοκίμασαν τα πληκτρολόγια K100 σε ασφαλή λειτουργία, αλλά εξακολουθούσαν να αντιμετωπίζουν περιπτώσεις τυχαίας πληκτρολόγησης λέξεων. Αυτό απέκλεισε όλες τις εξωτερικές πηγές και έδειξε ότι ο ένοχος ήταν πρόβλημα στο υλικό.

Όπως αναφέρθηκε αρχικά από το Ars Technica, ένας εκπρόσωπος της Corsair δήλωσε ότι τα πληκτρολόγιά τους δεν είναι εξοπλισμένα με χαρακτηριστικά keylogging και δεν αποθηκεύουν όσα πληκτρολογούν οι χρήστες σε αυτά.

Σε απάντηση στις ανησυχίες που αναφέρθηκαν πρόσφατα σχετικά με την καταγραφή πληκτρολογίων, η Corsair δήλωσε κατηγορηματικά ότι τα πληκτρολόγιά της δεν καταγράφουν με κανέναν τρόπο την είσοδο του χρήστη και δεν είναι σε θέση να καταγράφουν μεμονωμένες πληκτρολογήσεις.

Δείτε ακόμα: Το Microsoft Swiftkey iOS keyboard δεν θα υποστηρίζεται πλέον

Ο κατασκευαστής του πληκτρολογίου δήλωσε ότι το πρόβλημα έγκειται σε σφάλμα της λειτουργίας εγγραφής μακροεντολών, η οποία ενεργοποιεί και καταγράφει απροσδόκητα τις πληκτρολογήσεις και τις κινήσεις του ποντικιού. Αυτές οι μακροεντολές έχουν προγραμματιστεί να ενεργοποιούνται σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή, με αποτέλεσμα την αυτόματη πληκτρολόγηση του αποθηκευμένου κειμένου.

Οι αντικρουόμενες αναφορές δεν έχουν ακόμη εντοπίσει την οριστική πηγή αυτού του σφάλματος, ωστόσο η Corsair συνεργάζεται επί του παρόντος με τους επηρεαζόμενους χρήστες προκειμένου να κατανοήσει καλύτερα τι το προκαλεί.

Δυστυχώς, η πρόσφατη ενημέρωση υλικολογισμικού του K100 keyboard (έκδοση 1.11.39) που κυκλοφόρησε πριν από μερικές εβδομάδες δεν κατάφερε να λύσει το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Για να επιδεινωθεί το πρόβλημα, αυτή η νεότερη αναβάθμιση υλικολογισμικού έχει προκαλέσει απροσδόκητες παύσεις στο πληκτρολόγιο, οι οποίες, σύμφωνα με ορισμένους χρήστες, μπορεί να οφείλονται στη ρύθμιση υψηλού ρυθμού ψηφοφορίας.

Για να σταματήσετε το πληκτρολόγιο K100 από το να πληκτρολογεί κατά διαστήματα από το πουθενά, απλά αποσυνδέστε το από την πρίζα και στη συνέχεια, πατήστε το πλήκτρο Escape για πέντε δευτερόλεπτα καθώς το επανασυνδέετε. Αυτό θα επαναφέρει τη συσκευή σας, επαναφέροντας τον πλήρη έλεγχο σε εσάς για άλλη μια φορά.

Δείτε επίσης: Apple Magic Keyboard με Touch ID ξεκινά από $ 149

Ορισμένοι χρήστες δήλωσαν ότι η επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων και η εκκαθάριση της μνήμης του πληκτρολογίου τους, δεν εμποδίζουν την επανεμφάνιση αυτού του προβλήματος.

Η απρόσεκτη επαναχρησιμοποίηση εισόδων μπορεί να αποκαλύψει κατά λάθος εμπιστευτικές πληροφορίες, αν χρησιμοποιείτε κοινή χρήση οθόνης ή κάνετε παρουσιάσεις. Για τους παίκτες εκεί έξω, αυτό το σφάλμα μπορεί να διαταράξει την εμπειρία παιχνιδιού σας. Ως εκ τούτου, για να διασφαλίσετε μια ομαλή και αδιάλειπτη συνεδρία, θα πρέπει να απομακρύνετε το πληκτρολόγιο μέχρι να επιλυθεί από την τεχνική ομάδα.