Η Match Group, η μητρική εταιρεία των dating app Tinder, Hinge, Match, Plenty of Fish, Meetic και OurTime, μεταξύ άλλων, ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη μιας νέας καμπάνιας που θα εισάγει in-app μηνύματα και ειδοποιήσεις μέσω email για να δίνει στους χρήστες συμβουλές για το πώς να αποφύγουν ένα romance scam.

Δείτε επίσης: Οι scammers εξαπατούν ο ένας τον άλλον

Tinder: Θα προσφέρει in-app tips για την αποφυγή των romance scam

Το Tinder και η γαλλική διαδικτυακή εφαρμογή γνωριμιών Meetic θα στέλνουν στους χρήστες μηνύματα in-app με συμβουλές και συνήθεις συμπεριφορές που πρέπει να προσέχουν για να μην πέσουν θύματα των romance scam. Οι προτάσεις περιλαμβάνουν τη διασφάλιση της επαλήθευσης της εικόνας προφίλ των πιθανών αντιστοιχιών, τη συνομιλία μέσω βίντεο πριν συναντηθείτε προσωπικά και την εκμάθηση της αναγνώρισης των scammer red flag.

Εν τω μεταξύ, τα Match, Hinge, Plenty of Fish και OurTime θα στέλνουν email και ειδοποιήσεις μηνυμάτων στους χρήστες με τις ίδιες συμβουλές σχετικά με τα scammer red flag. Από σήμερα, η παγκόσμια εκστρατεία ευαισθητοποίησης του κοινού θα αναπτυχθεί σε περισσότερες από 15 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, του Καναδά, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ινδίας, της Αυστραλίας, της Ιαπωνίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ισπανίας και της Ιταλίας. Θα διαρκέσει όλο τον Ιανουάριο, αλλά η Match Group είπε στο TechCrunch ότι θα εργαστεί για να συνεχίσει να προωθεί περιοδικά τα μηνύματα στους χρήστες.

Δείτε επίσης: Αυστραλία: 4 Συλλήψεις για Pig Butchering scam αξίας 100 εκατ.

Ένα σημαντικό red flag είναι όταν ο συνομιλητής θέλει να συνομιλήσει μέσω πλατφορμών τρίτων, συνήθως σε μια εφαρμογή που δεν ακολουθεί πολλούς κανόνες ασφαλείας. Η Match Group κυκλοφόρησε πρόσφατα μια λειτουργία σε όλες τις εφαρμογές της που στέλνει στους χρήστες αναδυόμενα μηνύματα με συμβουλές ασφαλείας, εάν εντοπιστούν ορισμένες λέξεις στη συνομιλία.

Tinder: Θα προσφέρει in-app tips για την αποφυγή των romance scam

Αφού οι διαδικτυακές γνωριμίες γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς, έχει αυξηθεί και η ποσότητα των romance scam.

Δυστυχώς, παρά τα διάφορα εργαλεία που χρησιμοποιούνται από τις εφαρμογές γνωριμιών Match Group για τον εντοπισμό δόλιων λογαριασμών, ορισμένοι απατεώνες και κλέφτες εξακολουθούν να καταφέρνουν να χρησιμοποιούν αυτές τις πλατφόρμες για τους κακόβουλους σκοπούς τους.

Δείτε επίσης: Οι Αμερικανοί έχασαν 10 δισ. $ από τα scam call centers της Ινδίας

Η Match Group όχι μόνο προτρέπει τους χρήστες του να αναφέρουν τυχόν ανεπιθύμητα περιστατικά που έχουν παρατηρηθεί στην πλατφόρμα, αλλά τους ενθαρρύνει και να απευθύνονται στις τοπικές αρχές επιβολής του νόμου.

Το Tinder έχει γίνει μία από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές γνωριμιών λόγω της ευκολίας χρήσης που προσφέρει στους χρήστες που επιθυμούν να γνωρίσουν άτομα κοντά τους που έχουν παρόμοια ενδιαφέροντα με αυτούς. Με τα χαρακτηριστικά απορρήτου και τη βολική λειτουργία αναζήτησης βάσει τοποθεσίας, προσφέρει μια ασφαλή πλατφόρμα για τη δημιουργία ουσιαστικών συνδέσεων χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείτε για την κρίση από τους άλλους ή την έκθεση υπερβολικών προσωπικών πληροφοριών στο διαδίκτυο.

Πηγή πληροφοριών: techcrunch.com