Η Microsoft επεκτείνει τα όρια με ένα επαναστατικό χαρακτηριστικό, τη δυνατότητα split-screen, που επιτρέπει στους χρήστες του Edge σε macOS και Windows να βλέπουν δύο tabs δίπλα-δίπλα. Τώρα μπορείτε να συγκρίνετε αβίαστα περιεχόμενο σε ένα παράθυρο!

Δείτε επίσης: Microsoft και OpenAI επεκτείνουν τη συνεργασία τους

Ο Microsoft Edge δοκιμάζει επί του παρόντος ένα νέο χαρακτηριστικό στις τελευταίες καθημερινές του builds στο Canary Channel, όπως αναφέρει το The Verge.

Για να γνωρίσετε το επαναστατικό χαρακτηριστικό του Canary Edge, αναζητήστε το εικονίδιο split-screen που βρίσκεται στη δεξιά πλευρά της γραμμής διευθύνσεών σας. Πατήστε το και δείτε την καρτέλα σας να χωρίζεται αμέσως σε δύο ίσα μέρη – το ένα με αυτό που ήδη βλέπατε και το άλλο που περιλαμβάνει μια προβολή πλέγματος όλων των ανοιχτών καρτελών σε μορφή μικρογραφιών. Για να επιστρέψετε σε ένα un-split view, απλώς πατήστε ξανά το εικονίδιο ή κλείστε οποιοδήποτε από τα δύο παράθυρα!

Δείτε επίσης: Η Microsoft σταματάει την πώληση αδειών χρήσης των Windows 10

Οι επιλογές προσαρμογής για τα split-screen tabs περιλαμβάνουν τη δυνατότητα ‘open a link in the current tab’ ή ‘open a link from the left to the right tab’. Ωστόσο, αυτές οι λειτουργίες δεν εφαρμόζονται εξίσου σε όλα τα Windows, macOS και Linux. Οι χρήστες μπορούν επίσης να κάνουν δεξί+κλικ ή Ctrl+κλικ για να ανοίξουν έναν σύνδεσμο από το πρώτο παράθυρο σε ένα νέο διαχωριστικό παράθυρο.

Το κλείσιμο οποιουδήποτε από τα διαιρεμένα παράθυρα θα επαναφέρει το πρόγραμμα περιήγησης ιστού σε μια ενιαία προβολή. Μπορείτε ακόμη και να δημιουργήσετε

πολλαπλές split screens σε κάθε ενεργή καρτέλα, και όταν διαιρείτε την οθόνη, υπάρχει ένα εικονίδιο “νέας καρτέλας” που ανοίγει τη μηχανή αναζήτησης του Bing μόλις το πατήσετε.

Η δυνατότητα βρίσκεται πίσω από ένα πειραματικό flag στο Canary Edge, αλλά μπορεί να δοκιμαστεί από οποιονδήποτε μετά τη λήψη της, πληκτρολογώντας edge//:flags και, στη συνέχεια, κάντε scroll προς τα κάτω στο “Microsoft Edge Split Screen” από τη λίστα και ενεργοποιώντας το.

Δείτε επίσης: Microsoft down: Xbox, Outlook και Teams εκτός λειτουργίας

Τα Windows και το macOS παρέχουν ήδη δυνατότητες split-view για τη σύγκριση παραθύρων από διαφορετικά παράθυρα εφαρμογών. Αλλά με την πρόσθετη ευκολία της δυνατότητας διαχωρισμού μίας μόνο καρτέλας του προγράμματος περιήγησης με ένα μόνο κλικ, έχετε ακόμη μεγαλύτερο έλεγχο των πληροφοριών που βλέπετε. Επιπλέον, μπορείτε να επιλέξετε γρήγορα ποια σελίδα θα εμφανιστεί στο άλλο παράθυρο μέσω πολλαπλών μικρογραφιών! Συγκρίνετε γρήγορα όποια έγγραφα ή σελίδες χρειάζονται σύγκριση – τώρα γίνεται εύκολα με αυτή τη λειτουργία που αλλάζει το παιχνίδι!

Η ανταπόκριση των χρηστών του Reddit, όπου αποκαλύφθηκε αρχικά η νέα δυνατότητα, ήταν θετική. Ορισμένοι επισημαίνουν ότι ο Vivaldi και ο νέος invite-only Arc browser προσφέρουν επίσης διάφορες υλοποιήσεις split-screen.

Πηγή πληροφοριών: zdnet.com