Πάροχος υπηρεσιών μηνύει το Twitter γιατί δεν πληρώθηκε για τις υπηρεσίες που παρείχε η εταιρεία στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης κατά τη διάρκεια της προσπάθειάς της να οριστικοποιήσει την εξαγορά τους ύψους 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Δείτε επίσης: Twitter: Μόλις το 0,2% των χρηστών του πληρώνουν συνδρομή

Η Analysis Group Inc., της Βοστώνης, δήλωσε ότι προσπαθεί να εισπράξει 2,2 εκατομμύρια δολάρια σε απλήρωτους λογαριασμούς για εργασία που έκανε το περασμένο καλοκαίρι και το φθινόπωρο για να υποστηρίξει τους δικηγόρους της εταιρείας που αγωνίζονταν να επιβάλουν την προσφορά εξαγοράς Musk στο Chancery Court του Delaware.

Δείτε επίσης: Το Twitter Blue εισάγει tweets 4.000 χαρακτήρων

Οι σύμβουλοι παρείχαν τεράστιο όγκο εργασίας για την υποστήριξη των νομικών επιχειρημάτων του Twitter, συμπεριλαμβανομένης της διευθέτησης πραγματογνωμόνων, της ανάλυσης εγγράφων και της παροχής οικονομικών συμβουλών στους δικηγόρους. Αυτό προκύπτει από την αγωγή που υποβλήθηκε την Πέμπτη στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Βοστώνης.

Μια παρόμοια μήνυση κατατέθηκε τον περασμένο μήνα από άλλο νομικό σύμβουλο με έδρα τη Βοστώνη που ισχυρίζεται ότι το Twitter αρνήθηκε να πληρώσει περίπου 2 εκατομμύρια δολάρια για υπηρεσίες που συνδέονται με τη νομική διαμάχη του Delaware.

Από τότε που ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, απέκτησε το Twitter, η εταιρεία παρέλειψε να πληρώσει εκατομμύρια δολάρια σε ενοίκια για τα κεντρικά της γραφεία στο Σαν Φρανσίσκο και το Λονδίνο. Έχει επίσης μηνυθεί από πολλούς εργολάβους οι οποίοι δεν πληρώθηκαν για τις υπηρεσίες που παρείχαν. Επιπλέον, έχει πουλήσει διάφορα αντικείμενα, όπως αγάλματα και μηχανές εσπρέσο, για να συγκεντρώσει κεφάλαια. Ακόμα πιο ανησυχητικό είναι ότι ο Μασκ έχει συζητήσει ανοιχτά την υποβολή αίτησης πτώχευσης λόγω της “μαζικής πτώσης” των εσόδων από την απόσυρση των διαφημιστών από το Twitter- κατά συνέπεια, οδηγώντας τους στη μείωση του προσωπικού μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας μοχλευμένης εξαγοράς του.

Μετά την πρόσληψή της τον Ιούλιο, η Analysis Group ανέφερε ότι το Twitter πλήρωσε γρήγορα όλα τα μηνιαία τιμολόγια για τις εργασίες που έγιναν μέχρι τον Σεπτέμβριο. Παρόλο που ο Musk έκανε διάφορες προσπάθειες να υπαναχωρήσει από τη συμφωνία, τελικά την ολοκλήρωσε στις 28 Οκτωβρίου, γεγονός που οδήγησε και τα δύο μέρη να εγκαταλείψουν την αγωγή τους στο Delaware.

Δείτε επίσης: Twitter: Οι χρήστες δε μπορούσαν να δημοσιεύσουν λόγω διακοπής

Στις 4 Νοεμβρίου, η Analysis Group υπέβαλε τον τελευταίο της λογαριασμό για το ποσό των 2.186.876,47 δολαρίων – αλλά το Twitter δεν ανταποκρίθηκε ξαφνικά σε όλες τις προσπάθειες του νομικού εκπροσώπου της AG να εισπράξει την πληρωμή του ληξιπρόθεσμου λογαριασμού της. Ακόμα και μετά την έναρξη είσπραξης τόκων στις 19 Δεκεμβρίου λόγω καθυστερημένων πληρωμών, το Twitter διατήρησε την ίδια στάση – αφήνοντας στην AG καμία άλλη επιλογή από την κατάθεση αγωγής εναντίον της.

Ο δικηγόρος που εκπροσωπεί τους συμβούλους ανέφερε στην καταγγελία τους ότι το Twitter αθετεί συστηματικά την υπόσχεσή του να πληρώνει τους παρόχους υπηρεσιών, επιδεικνύοντας έτσι ένα ευδιάκριτο μοτίβο αμέλειας.

Πηγή πληροφοριών: bnnbloomberg.ca