Με την πάροδο του χρόνου, τα ψηφιακά streaming brands όπως το Spotify και η Apple Music έχουν γίνει σταθερά πιο φιλικά προς τα podcasts. Αυτές οι πλατφόρμες αφιερώνουν πλέον ολόκληρα τμήματα και εφαρμογές σε αυτές τις μορφές ήχου. Το YouTube ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες υπηρεσίες streaming, καθώς είναι προς το παρόν μία από τις λίγες που δεν διαθέτουν ολόκληρο τμήμα αφιερωμένο στα podcasts. Τώρα κάνει μια προσπάθεια να ενισχύσει την παρουσία του στον τομέα αυτό, εισάγοντας μια καρτέλα Podcasts μέσα στα κανάλια.

Δείτε επίσης: Τα Podcasts έρχονται στο YouTube Music

Ανάμεσα στις καρτέλες Live και Playlists, μπορούμε τώρα να εντοπίσουμε μια ενότητα Podcasts στις οθόνες των καναλιών! Μετά την ανακάλυψη της νέας ενότητας στο κανάλι Team Coco, η ομάδα μας στο 9to5Google κατάφερε να επιβεβαιώσει με την Google ότι αυτή η ενημερωμένη λειτουργία κυκλοφορεί πλέον σε διάφορες χώρες.

Οι χρήστες του YouTube συνήθως δυσκολεύονταν να βρουν τα αγαπημένα τους podcasts πριν από την εμφάνιση της καρτέλας Podcasts, καθώς συχνά έπρεπε να αναζητήσουν συγκεκριμένα ονόματα ή να ψάξουν σε έναν ατελείωτο ωκεανό περιεχομένου βίντεο. Πολλά διάσημα podcasts, όπως το The Joe Budden Podcast και το This Past Weekend with Theo Von, έχουν ήδη υιοθετήσει τη νέα λειτουργία.

Δείτε ακόμα: YouTube: Εργάζεται επιμελώς πάνω σε μια νέα πλατφόρμα podcast

Ωστόσο, ένα αξιοσημείωτο στοιχείο της νέας ενότητας είναι ότι η πρόσβαση σε αυτήν είναι δυνατή μόνο μέσω της εφαρμογής ή του ιστότοπου του YouTube. Στο εγγύς μέλλον, η Google

σκοπεύει να φέρει αυτή τη λειτουργία στο YouTube Music, καθώς αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε φάση δοκιμών.

Η ενσωμάτωση του YouTube Music επιτρέπει στους χρήστες να απολαμβάνουν τα podcast που αγαπούν, ωστόσο μόνο αν οι δημιουργοί τους τα έχουν χαρακτηρίσει ως τέτοια στα κανάλια τους. Για να ανακαλύψετε ποιες σειρές θα είναι διαθέσιμες στην πλατφόρμα, απλά αναζητήστε την αγαπημένη σας σειρά και ελέγξτε τη συγκεκριμένη καρτέλα. Εάν τα επεισόδια έχουν ήδη μεταφορτωθεί, τότε θα είναι ορατά και στην υπηρεσία ροής ήχου.

Δείτε επίσης: Τι είναι Podcast και πώς θα δημιουργήσετε τo δικά σας;

Τα Podcasts είναι μια από τις πιο δημοφιλείς και αναπτυσσόμενες μορφές ψυχαγωγίας στο διαδίκτυο σήμερα. Η ικανότητα να ακούτε το αγαπημένο σας περιεχόμενο σε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας στην οποία εσείς επιθυμείτε είναι εξαιρετική. Η ακρόαση podcasts είναι πολύ εύκολη. Μπορείτε να τα ακούσετε στο κινητό σας, στον υπολογιστή σας ή ακόμα και στο ραδιόφωνο σας. Υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία μεθόδων για να ακούτε το αγαπημένο σας περιεχόμενο στη συσκευή σας, ενώ ταυτόχρονα καλύπτουν θέματα για όλη την οικογένεια.