Οι μετοχές του προμηθευτή της Apple, Cirrus Logic έπεσαν περίπου 12% νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης μετά από μια έκθεση του αναλυτή Ming-Chi Kuo, σύμφωνα με την οποία το επερχόμενο iPhone 15 Pro δεν θα χρησιμοποιεί την τεχνολογία haptic touch της Cirrus τόσο έντονα όσο αρχικά αναμενόταν, αν και σύμφωνα με την έκθεση βρίσκεται ακόμα στο αρχικό στάδιο ανάπτυξης που σημαίνει πως υπάρχει ακόμα χρόνος για την Apple να κάνει κάποιες αλλαγές.

Δείτε επίσης: Ming-Chi Kuo: Τα Apple Glasses θα κυκλοφορήσουν το 2026-2027

Η τεχνολογία και τα εξαρτήματα της Cirrus συμβάλλουν στην τροφοδοσία των συστημάτων haptic touch της Apple, τα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί για να αντικαταστήσουν τα φυσικά κουμπιά, όπως το home button σε μερικά iPhones με κουμπιά ευαίσθητα στην αφή που μιμούνται την αίσθηση του πατήματος ενός κανονικού φυσικού κουμπιού. Η συνεργασία τον δυο εταιριών, παρείχε στην Cirrus περίπου το 88% των εσόδων της για το πιο πρόσφατο τρίμηνο.

Ο Kuo είχε δηλώσει προηγουμένως ότι η Apple θα επεκτείνει τη χρήση της τεχνολογίας Cirrus πέρα από το haptic touch και θα αντικαταστήσει τα φυσικά κουμπιά έντασης ήχου με τεχνολογία solid-state. Αλλά, στο πιο πρόσφατο σημείωμά του που δημοσιεύτηκε το βράδυ της Τρίτης, ο Kuo δήλωσε ότι «άλυτα τεχνικά ζητήματα» ανάγκασαν τον τεχνολογικό κολοσσό να εγκαταλείψει την αλλαγή.

Πρόταση: iPhone 15 Pro: Τα κουμπιά ήχου και σίγασης θα είναι ενοποιημένα

«Οι επενδυτές περίμεναν ότι ο νέος σχεδιασμός των κουμπιών solid-state θα αύξανε τα έσοδα και τα κέρδη των προμηθευτών – έτσι, η αλλαγή αυτή είναι ιδιαίτερα δυσμενής για την Cirrus Logic (αποκλειστικό προμηθευτή Controller IC) και την AAC Technologies (προμηθευτή Taptic Engine)» έγραψε ο Kuo την Τρίτη.

Παρόλο την πτώση της Τετάρτης, η Cirrus παραμένει αυξημένη κατά 20% αυτό το χρόνο και πρόσφατα έκλεισε με τη πιο υψηλή τιμή. Οι μετοχές της AAC με έδρα τη Shenzhen της Κίνας έπεσαν λίγο κάτω από 15%. Ενώ η Apple, έπεσε κατά 0,4% όμως εξακολουθεί να έχει άνοδο κατά 23% φέτος.

Η Apple και η Cirrus δεν απάντησαν σε αιτήματα για σχόλια.

Διαβάστε επίσης: iPhone 15: Φέρεται να εισέρχεται σε πρώιμο δοκιμαστικό στάδιο παραγωγής

πηγή πληροφοριών: cnbc.com