Σήμερα, η Proton – η εταιρεία με έδρα τη Γενεύη, γνωστή για την υπηρεσία κρυπτογραφημένου ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από άκρο σε άκρο Proton Mail, καθώς και για το VPN – παρουσιάζει ένα συναρπαστικό νέο προϊόν: Proton Pass Password Manager.

Δείτε επίσης: Google Password Manager: Πώς να τον χρησιμοποιήσετε στο Android;

Το Proton Pass είναι ένα ακόμη προϊόν της εταιρείας που απαιτεί απαράμιλλη ιδιωτικότητα και ασφάλεια. Όλες οι πληροφορίες σας που αποθηκεύονται σε αυτόν τον διαχειριστή κωδικών πρόσβασης, όπως κωδικοί πρόσβασης, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, διευθύνσεις URL και σημειώσεις, θα είναι κρυπτογραφημένες από άκρο σε άκρο – επειδή τίποτα λιγότερο από την πλήρη προστασία των δεδομένων δεν γίνεται αποδεκτό από την Proton!

Χρησιμοποιώντας το Proton, μπορείτε να κρυπτογραφήσετε με ασφάλεια τα προσωπικά σας δεδομένα, χωρίς να φοβάστε ότι θα παραβιαστούν. Αυτό συμβαίνει επειδή το κλειδί χρήστη πρέπει να χρησιμοποιείται για την αποκρυπτογράφηση όλων των δεδομένων και οι κρυπτογραφικές λειτουργίες λαμβάνουν χώρα μόνο στη συσκευή σας. Ακόμη και αν υπάρξει παραβίαση του διακομιστή της Proton, να είστε σίγουροι ότι οι πληροφορίες σας θα παραμείνουν ασφαλείς και προστατευμένες!

Οι αφοσιωμένοι πελάτες της Proton, όπως εκείνοι που έχουν δια βίου πρόγραμμα, μπορούν τώρα να δοκιμάσουν την beta έκδοση του Proton Pass. Όσοι έχουν αγοράσει το πακέτο Visionary θα μπορούν να επωφεληθούν από αυτό το προϊόν σύντομα. Δυστυχώς, το πακέτο Visionary δεν προσφέρεται πλέον σε νέους πελάτες αυτή τη στιγμή.

Δείτε επίσης: Οι καλύτεροι password manager για το iPhone σας

Το Proton Pass είναι προϊόν της ένωσης μεταξύ της SimpleLogin, μιας νεοσύστατης εταιρείας ψευδώνυμων email, και της ταλαντούχας ομάδας μας. Μερικά μέλη και των δύο επιτελείων συνεργάστηκαν αρμονικά για να δημιουργήσουν αυτή την πρωτοποριακή λύση.

Το Proton Pass, όπως και οι άλλες υπηρεσίες και προϊόντα της εταιρείας, θα χρησιμοποιεί ένα επιχειρηματικό μοντέλο freemium όταν κυκλοφορήσει στο κοινό. Το να επωφεληθείτε από τα βασικά χαρακτηριστικά χωρίς κανένα πρόσθετο κόστος είναι μια διαθέσιμη επιλογή- ωστόσο, αν αναζητάτε προηγμένα χαρακτηριστικά, θα πρέπει να αγοράσετε μια συνδρομή για να το κάνετε. Η Proton προσφέρει μια συνδρομή all-in-one, το Proton Unlimited, με όλες τις λειτουργίες επί πληρωμή σε Proton Mail, Proton VPN, Proton Drive και Proton Calendar. Οι προηγμένες λειτουργίες Proton Pass θα περιλαμβάνονται και σε αυτό το premium επίπεδο συνδρομής.

Το Proton Pass είναι προς το παρόν διαθέσιμο ως εφαρμογή για υπολογιστές, iOS ή Android. Υπάρχουν επεκτάσεις προγράμματος περιήγησης για το Google Chrome και το Mozilla Firefox. Οι πελάτες μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν το Proton Pass ως τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων (όπως Bitwarden, 1Password ή iCloud Passwords).

Η Proton μόλις πέτυχε το εξαιρετικό επίτευγμα να έχει 100 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες για όλα τα προϊόντα της. Ενώ ένα τεράστιο μέρος χρησιμοποιεί τη δωρεάν έκδοση, αυτό δείχνει ξεκάθαρα ότι έχουν καταφέρει να προσελκύσουν νέους πελάτες. Επιπλέον, με τη δωρεάν βαθμίδα σε όλες τις υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένου του Proton VPN, δείχνει σίγουρα γιατί αυτοί οι πελάτες συνεχίζουν να επιστρέφουν!

Πηγή πληροφοριών: techcrunch.com