Η Microsoft ανακοίνωσε πρόσφατα το preview access στο Microsoft 365 Copilot, έναν ψηφιακό βοηθό με AI που βασίζεται στο GPT-4 του OpenAI.

Νωρίτερα φέτος, η Microsoft παρουσίασε το Copilot for Microsoft 365, ένα εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης που μπορεί να σας βοηθήσει στη δημιουργία περιεχομένου και στη χρήση πολλών από τις εφαρμογές και τις υπηρεσίες που αποτελούν μέρος της συνδρομής Microsoft 365.

Σήμερα, η Microsoft ανακοίνωσε ότι το Copilot έρχεται στα OneNote, Loop, Whiteboard και Viva Learning. Με το Copilot στο OneNote, οι χρήστες θα μπορούν να συντάσσουν σχέδια, να δημιουργούν ιδέες, να δημιουργούν λίστες και να οργανώνουν πληροφορίες που θα τους βοηθούν να βρίσκουν αυτό που χρειάζονται. Επιπλέον, το Copilot στο Loop θα συνοψίζει με έξυπνο τρόπο το περιεχόμενο σε μια σελίδα, ώστε να παραμένουν όλοι ευθυγραμμισμένοι με τους στόχους τους.

Ακολουθεί ο κατάλογος με τις λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης που ανακοινώνει σήμερα η Microsoft για τις εφαρμογές και τις υπηρεσίες του Microsoft 365:

Microsoft 365 Copilot: Ήρθε το Early Access Program!

Το Copilot στο Whiteboard θα κάνει τις συνεδριάσεις Microsoft Teams πιο δημιουργικές και αποτελεσματικές. Χρησιμοποιώντας φυσική γλώσσα, μπορείτε να ζητήσετε από το Copilot να δημιουργήσει ιδέες, να τις οργανώσει σε θέματα, να δημιουργήσει σχέδια που ζωντανεύουν τις ιδέες και να συνοψίσει το περιεχόμενο του whiteboard.

Δείτε επίσης: Microsoft Teams: 10 συμβουλές για πιο παραγωγικά meetings

Με την ενσωμάτωση της γεννήτριας εικόνων του OpenAI, DALL-E, στο PowerPoint, οι χρήστες θα μπορούν να ζητούν από το Copilot να δημιουργεί προσαρμοσμένες εικόνες για την υποστήριξη του περιεχομένου τους.

Οι συμβουλές και οι προτάσεις καθοδήγησης με τεχνητή νοημοσύνη σχετικά με τη σαφήνεια, το συναίσθημα και τον τόνο στο Outlook θα βοηθήσουν τους χρήστες να γράφουν πιο αποτελεσματικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και να επικοινωνούν με αυτοπεποίθηση.

Το Copilot στο OneNote θα χρησιμοποιεί υποδείξεις για να συντάσσει σχέδια, να παράγει ιδέες, να δημιουργεί λίστες και να οργανώνει πληροφορίες για να βοηθά τους πελάτες να βρίσκουν εύκολα αυτό που χρειάζονται.

Το Copilot στο Loop βοηθάει την ομάδα σας να παραμένει συγχρονισμένη, συνοψίζοντας γρήγορα όλο το περιεχόμενο στη σελίδα σας στο Loop, διατηρώντας τους πάντες ευθυγραμμισμένους και σε θέση να συνεργάζονται αποτελεσματικά.

Microsoft 365 Copilot: Ήρθε το Early Access Program!

Το CoPilot στη Viva Learning θα χρησιμοποιεί μια διεπαφή συνομιλίας φυσικής γλώσσας για να βοηθήσει τους χρήστες να δημιουργήσουν ένα εξατομικευμένο μαθησιακό ταξίδι, συμπεριλαμβανομένου του σχεδιασμού τρόπων επιμόρφωσης, της ανακάλυψης σχετικών μαθησιακών πόρων και του προγραμματισμού του χρόνου για τις καθορισμένες εκπαιδεύσεις.

Η Microsoft έχει προχωρήσει ολοταχώς στην παροχή νέων δυνατοτήτων τεχνητής νοημοσύνης σε πολλά από τα προϊόντα της τους τελευταίους μήνες, ξεκινώντας με τις λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης στο Microsoft Bing

. Το Bing Chat έχει κατακλύσει τον κόσμο, προσθέτοντας έναν βοηθό AI στην αναζήτηση που μπορεί να συλλέγει δεδομένα για εσάς με απλά ερωτήματα. Η ίδια λειτουργία ενσωματώνεται και στο Edge.

Τώρα, με το Copilot στο Microsoft 365, ένα μεγάλο μέρος αυτής της τεχνολογίας έρχεται και στο Office. Σε αντίθεση με το Bing AI, το Copilot για το Microsoft 365 δεν είναι ακόμη σε public preview. Η Microsoft το έχει δοκιμάσει με 20 εταιρικούς πελάτες και μόλις ανακοίνωσε ένα Early Access Program επί πληρωμή για 600 εταιρικούς πελάτες που μπορούν να συμμετάσχουν αν το επιθυμούν. Δεν υπάρχει ακόμη καμία πληροφορία σχετικά με το πότε το Copilot για το Microsoft 365 θα είναι διαθέσιμο στο κοινό.

Δείτε επίσης: Microsoft: Ιρανικές ομάδες hacking συμμετέχουν στις συνεχιζόμενες επιθέσεις Papercut

Η Microsoft είναι σαφώς προσεκτική με την ενσωμάτωση του Copilot για τα εργαλεία παραγωγικότητας, καθιστώντας το Microsoft 365 Copilot Early Access Program μια περιορισμένη και επί πληρωμή προεπισκόπηση. Το Bing Chat έχει δείξει πώς μπορεί να βελτιώσει αυτό που ήδη παρέχεται από το ChatGPT, και αυτό που πολλοί θεωρούν ως μια κατώτερη προσπάθεια μέχρι στιγμής από αυτά που έχουμε δει από την τεχνολογία Bard της Google.

Microsoft 365 Copilot: Ήρθε το Early Access Program!

Ενώ η απλή ενσωμάτωση χαρακτηριστικών όπως το Bing Chat στο Microsoft 365 θα ήταν χρήσιμη σε αυτό το στάδιο, το πραγματικό κλειδί για την απελευθέρωση των δυνατοτήτων της τεχνητής νοημοσύνης έγκειται στο πόσο καλά μπορεί να κατανοήσει τα δεδομένα οργάνωσης και την πρόθεση αναζήτησης σε μεγαλύτερο βάθος. Ωστόσο, φαίνεται ότι η Microsoft θα επιφυλάξει την πραγματική ισχύ για τους πελάτες που πληρώνουν περισσότερα στο πλαίσιο των προγραμμάτων E3 και E5.

Παρόλα αυτά, για να είναι πραγματικά χρήσιμα το Copilot και άλλες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης, υπάρχει ακόμα αρκετός δρόμος να διανυθεί. Αλλά είναι νωρίς ακόμα. Η πρόσφατη προεπισκόπηση του Microsoft Designer δείχνει πόσο περιορισμένη είναι η τεχνολογία. Παρά την πιθανή απογοήτευση για το γεγονός ότι το πρόγραμμα Microsoft 365 Copilot Early Access Program είναι περιορισμένης πρόσβασης σε αυτό το στάδιο, είναι μια συναρπαστική εποχή για να βρίσκεται κανείς στην πληροφορική!

Πηγή: windowscentral.com