Η Porsche βγάζει το πιο σπορ μοντέλο της με κινητήρα εσωτερικής καύσης με πολλούς κρότους. Το 2024 η Porsche 718 Spyder RS θα είναι η τελευταία παραλλαγή της διθέσιας σειράς 718 που θα παρουσιαστεί με κινητήρα βενζίνης πριν αντικατασταθεί από μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση το επόμενο έτος.

Δείτε επίσης: Porsche 911 GT3 RS: Νέο Limited Edition μοντέλο, αφιερωμένο στο Carrera RS

Η Spyder RS είναι μια έκδοση roadster της 718 Cayman GT4 RS coupe και έχει τον ίδιο κινητήρα υψηλής περιστροφής.

Ο επίπεδος 6κύλινδρος 4,0 λίτρων που είναι τοποθετημένος στη μέση έχει απόδοση 493 ίππων, η οποία χρησιμοποιείται επίσης στην 911 GT3.

Η κόκκινη γραμμή του έχει οριστεί στις 9.000 στροφές ανά λεπτό. Αυτό είναι εντυπωσιακά υψηλό για έναν κινητήρα αυτοκινήτου παραγωγής, με τους κυλίνδρους να πυροδοτούνται με ρυθμό 27.000 φορές ανά λεπτό σε αυτή την ταχύτητα.

Οι εισαγωγές αέρα που βρίσκονται πίσω από τους ώμους του οδηγού και του συνοδηγού βοηθούν στην ανάδειξη του ήχου του κινητήρα φυσικής αναρρόφησης. Η ισχύς αποστέλλεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη επτά ταχυτήτων, το οποίο μπορεί να μετακινηθεί με paddles πίσω από το τιμόνι.

Πρόταση: Η Porsche τερματίζει το νέο της NFT πρόγραμμα – phishing sites εμφανίζονται

Το ανοιχτό Spyder RS δεν διαθέτει ενσωματωμένη οροφή για εξοικονόμηση βάρους, αλλά διαθέτει μια υφασμάτινη οροφή που τοποθετείται χειροκίνητα και κουμπώνει για περιστασιακή χρήση.

Το αυτοκίνητο έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την οδήγηση σε πίστα και έχει σχεδίαση εμπνευσμένη από τους αγώνες με αεραγωγούς πάνω από τους μπροστινούς τροχούς που μειώνουν την αεροδυναμική ανύψωση στην ταχύτητα. Η αεροτομή ducktail δημιουργεί downforce για να κρατήσει το πίσω μέρος του αυτοκινήτου σταθερό στο οδόστρωμα.

Το Spyder RS φοράει ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών, ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2 υψηλής απόδοσης και σύστημα ανάρτησης ελεγχόμενο από υπολογιστή. Η τελική του ταχύτητα αναφέρεται στα 191 km/h.

Η τιμή ξεκινά από τα $162.150, η οποία είναι ακριβώς η ίδια με την τιμή του Cayman GT4 RS coupe και υπερδιπλάσια από την τιμή ενός entry-level 718 Cayman ή 718 Boxster cabrio.

Διαβάστε επίσης: Porsche 911 Sport Classic 2023: Η καλύτερη 911 διαθέσιμη στην αγορά

πηγή πληροφοριών:foxnews.com