Η ανταλλαγή μηνυμάτων στο Twitter πρόκειται να γίνει πολύ πιο ασφαλής και ιδιωτική, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της πλατφόρμας. Ο Elon Musk είπε ότι το Twitter κυκλοφορεί την Πέμπτη το “version1.0” των κρυπτογραφημένων άμεσων μηνυμάτων.

Δείτε επίσης: Elon Musk: “Εκκαθάριση” στα μη “ενεργά” Twitter accounts – Ελευθερώνονται handle

Αυτό σημαίνει ότι κανείς δεν θα μπορεί να διαβάσει τα άμεσα μηνύματα που ανταλλάσσετε με τους φίλους σας στην πλατφόρμα, εκτός εάν έχει τα credentials χρήστη σας. Ο Elon Musk είπε συγκεκριμένα ότι με αυτή την αλλαγή “δεν θα μπορούσε να δει τα DM σας ακόμα κι αν υπήρχε ένα όπλο στο κεφάλι του“. Είπε ακόμα ότι η δυνατότητα αυτή θα εξελιχθεί γρήγορα.

Musk για Twitter: Έρχονται κρυπτογραφημένα άμεσα μηνύματα

Τα κρυπτογραφημένα μηνύματα θεωρούνται βασικό πρότυπο επικοινωνίας στις μέρες μας. Οι περισσότερες μεγάλες πλατφόρμες ανταλλαγής μηνυμάτων, όπως το WhatsApp, το Viber, το Messenger, το Telegram και το Signal προσφέρουν κάποια μορφή κρυπτογράφησης από άκρο σε άκρο (end-to-end encryption) για μηνύματα.

Δείτε επίσης: Elon Musk: Τα verified Twitter accounts έχουν πλέον προτεραιότητα

Τα κρυπτογραφημένα μηνύματα παρέχουν μια εξαιρετική λύση για την ασφάλεια των δεδομένων και της επικοινωνίας στο διαδίκτυο, διασφαλίζοντας το απόρρητο

και την εμπιστευτικότητα. Έχουν γίνει ένα κρίσιμο εργαλείο για πολλά άτομα και οργανισμούς που θέλουν να προστατεύσουν τις ευαίσθητες πληροφορίες τους στην εποχή της ψηφιακής επικοινωνίας.

Ο Musk είχε ήδη μιλήσει από το Μάρτιο για εισαγωγή κρυπτογραφημένων μηνυμάτων στο Twitter. Τότε είχε πει ότι θα εισάγονταν μέχρι το τέλος του μήνα. Ωστόσο, το χρονοδιάγραμμα αυτό δεν τηρήθηκε, το οποίο μπορεί να οφείλεται εν μέρει και στο ότι έχει απολυθεί η πλειοψηφία των εργαζομένων της εταιρείας.

Δείτε επίσης: Δείτε πώς μπορείτε να αποκλείσετε έναν λογαριασμό στο Twitter

Πέρα από την εισαγωγή κρυπτογραφημένων μηνυμάτων στο Twitter, ο Musk αναφέρθηκε επίσης σε μια νέα δυνατότητα που χρησιμοποιείται ήδη: οι χρήστες μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν οποιαδήποτε αντίδραση emoji στα άμεσα μηνύματα και θα μπορούν επίσης να απαντούν με άμεσο μήνυμα σε οποιοδήποτε μήνυμα στο thread (πέρα από το πιο πρόσφατο μήνυμα).

Πηγή: mashable.com