Η Linda Yaccarino, που ανέλαβε τη θέση του νέου CEO του Twitter, δήλωσε σε μήνυμά της ότι είναι έτοιμη και πρόθυμη να βοηθήσει στην αλλαγή της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικών μέσων. Τόνισε, ακόμα, ότι εμπνέεται από τον ιδιοκτήτη του Twitter, Elon Musk, καθώς είναι ένας άνθρωπος που έχει το όραμα να δημιουργήσει ένα καλύτερο μέλλον. Αυτό ήταν το πρώτο δημόσιο μήνυμα της Yaccarino μετά τις αναφορές της Πέμπτης ότι βρισκόταν σε συζητήσεις για να γίνει η επόμενη CEO του Twitter.

Δείτε επίσης: Elon Musk για Twitter: Έρχονται φωνητικές και βίντεο – κλήσεις

Ο Musk ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι είχε βρει νέο CEO για το Twitter. Σε εκείνο, το πρώτο tweet είχε αναφέρει απλά ότι είναι γυναίκα και ότι θα αναλάβει τα καθήκοντά της σε 6 περίπου εβδομάδες. Λίγο μετά, άρχισαν να κυκλοφορούν αναφορές στα μέσα ενημέρωσης, που ισχυρίζονταν ότι η Linda Yaccarino ήταν η γυναίκα που συζητούσε με τον Musk για τη θέση του CEO. Ο δισεκατομμυριούχος εργαζόταν ο ίδιος ως διευθύνων σύμβουλος του Twitter από τότε που το εξαγόρασε, τον περασμένο Οκτώβριο. Ωστόσο, την Παρασκευή επιβεβαίωσε την πρόσληψη της Yaccarino.

Η φιλοδοξία [του Musk] να οικοδομήσει ένα καλύτερο αύριο έχει χρησιμεύσει ως έμπνευση για μένα εδώ και πολύ καιρό. Είμαι ενθουσιασμένη που θα βοηθήσω το Twitter να ζωντανέψει αυτό το όραμα και που θα μεταμορφώσουμε αυτή την εταιρεία μαζί!“, ανέφερε η Linda Yaccarino σε ένα tweet. Προηγουμένως, η Yaccarino εργαζόταν ως επικεφαλής διαφήμισης στην NBCUniversal, η οποία ανήκει στην Comcast Corporation.

Δείτε επίσης: Musk για Twitter: Έρχονται κρυπτογραφημένα άμεσα μηνύματα

Η Yaccarino δήλωσε ότι είναι αφοσιωμένη στο μέλλον του Twitter και ότι η ανατροφοδότηση από τους χρήστες είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη του Twitter 2.0

. Η εμπειρία της Linda Yaccarino στη διαφήμιση ίσως θα μπορούσε να βοηθήσει πολύ το Tiwtter, δεδομένου ότι η εταιρεία αγωνίζεται να αντιστρέψει την πτώση των εσόδων από διαφημίσεις, ενώ ταυτόχρονα πλήττεται από διάφορα άλλα προβλήματα.

Από τότε που ο Musk αγόρασε το Twitter, η βασική διαφημιστική επιχείρηση της εταιρείας αντιμετώπισε πολλά θέματα. Πολλές εταιρείες σταμάτησαν τις επί πληρωμή προωθητικές καμπάνιες τους, καθώς η υπηρεσία είδε μια αύξηση στη ρητορική μίσους και οι διαφημιστές φοβούνται ότι οι διαφημίσεις τους μπορεί να εμφανίζονται δίπλα σε περιεχόμενο που κρίνεται ακατάλληλο. Αυτός ο φόβος πηγάζει και από το γεγονός ότι η εταιρεία έχει χάσει περίπου το 80% του προσωπικού της από τότε που ανέλαβε ο Musk. Σε προηγούμενη δήλωση φέτος, ο Musk αναγνώρισε ότι τα έσοδα από διαφημίσεις του Twitter είχαν υποστεί σημαντική πτώση.

Δείτε επίσης: Elon Musk: “Εκκαθάριση” στα μη “ενεργά” Twitter accounts – Ελευθερώνονται handle

Ο Musk είχε εκφράσει από νωρίς την πρόθεσή του να βρει έναν νέο διευθύνοντα σύμβουλο κάποια στιγμή. Μένει να δούμε αν η Linda Yaccarino θα είναι μια άξια CEO για το Twitter και αν θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που έχουν προκύψει από τότε που αγόρασε την πλατφόρμα ο Elon Musk.

Πηγή: in.mashable.com