Η λειτουργία screenshot είναι πολύ βολική, καθώς σας επιτρέπει να αποθηκεύσετε πληροφορίες για αργότερα ή να τις μοιραστείτε με φίλους. Ωστόσο, πρέπει να θυμάστε πως αυτή η λειτουργία είναι πολύτιμη και δεν πρέπει να τη θεωρείτε δεδομένη. Μερικές φορές το λογισμικό δεν λειτουργεί καλά και υπάρχουν περιπτώσεις που δεν μπορούμε να κάνουμε λήψη screenshot. Έχουν προταθεί διάφορες εναλλακτικές λύσεις για να το αντιμετωπίσουμε. Το Google Chrome εμπλουτίζεται με αλλαγές που θα το κάνουν πιο φιλικό προς χρήστες που θέλουν να τραβήξουν στιγμιότυπα οθόνης, χάρη σε μια νέα δυνατότητα του Canary που επιτρέπει τη λήψη screenshot ακόμα και όταν είναι στο Incognito mode.

Δείτε επίσης: Chrome για Android: Μπορείτε να κλειδώνετε το incognito tab σας

Συνήθως, όταν οι χρήστες τραβούν μια εικόνα της οθόνης κατά την ανώνυμη περιήγηση, βλέπουν μια μαύρη εικόνα χωρίς περιεχόμενο. Το πρόβλημα θα μπορούσε να λυθεί με το chrome://flags/#incognito-screenshot που εμφανίστηκε στον Chrome 88, αλλά η ενεργοποίηση της σημαίας επιτρέπει να εμφανίζεται η προεπισκόπηση της καρτέλας Ανώνυμη περιήγηση στην επισκόπηση Πρόσφατα στο τηλέφωνό σας. Αυτό επιτρέπει στους χρήστες να δουν τις προτιμήσεις περιήγησής σας ενώ κάνετε κύλιση στις πρόσφατες εφαρμογές σας.

Δείτε ακόμα: Incognito mode: Πώς θα πλοηγηθείτε στο διαδίκτυο ανώνυμα

Η Techdows εντόπισε για πρώτη φορά την αλλαγή, η οποία έρχεται μετά από πολυετή συζήτηση για τον εντοπισμό σφαλμάτων Chromium. Φαίνεται ότι οι περιορισμοί στιγμιότυπων οθόνης ενεργοποιήθηκαν για προστασία από παθητική κατασκοπεία κατά την προβολή της καρτέλας “Πρόσφατα“. Η επιλογή πλήρους περιορισμού είναι η μόνη επιλογή για πλήρη αποκλεισμό των προβολών στα “Πρόσφατα”. Με το νέο σύστημα, η καρτέλα Ανώνυμης Περιήγησης παραμένει αόρατη κατά την κύλιση στις πρόσφατες εφαρμογές σας, αλλά μπορείτε να καταγράφετε screenshot με χειροκίνητο τρόπο.

Δείτε επίσης: Chrome 92 για iOS: Αποκτά κλείδωμα FaceID/TouchID για incognito tabs

Το Incognito mode είναι ένα απλό, αλλά ισχυρό εργαλείο για όποιον εκτιμά το απόρρητό του στο διαδίκτυο. Είναι εύκολο στη χρήση, και λειτουργεί! Χρησιμοποιήστε το όταν χρειάζεται να κάνετε ιδιωτική περιήγηση, να αποφύγετε την παρακολούθηση ή να προστατεύσετε ευαίσθητες πληροφορίες. Απλώς θυμηθείτε ότι η κατάσταση ανώνυμης περιήγησης δεν είναι μια αλάνθαστη μέθοδος για να παραμείνετε ανώνυμοι στο διαδίκτυο. Είναι ακόμα σημαντικό να παραμένετε σε επαγρύπνηση και να χρησιμοποιείτε άλλα εργαλεία απορρήτου όπως ένα VPN για να παραμείνετε ασφαλείς στο διαδίκτυο.