Το Instagram επιτρέπει τώρα στους χρήστες να κατεβάζουν Reels που δημοσιεύτηκαν από άλλους, για να μπορούν να τα μοιραστούν και εκτός της εφαρμογής.

Μια σημαντική διαφορά του TikTok από τα Reels του Instagram ήταν ότι μπορούσε κανείς να κατεβάσει ένα βίντεο TikTok και να το μοιραστεί σε άλλες κοινωνικές πλατφόρμες, κάτι που βοηθά στην αύξηση των χρηστών της εφαρμογής. Τα Instagram Reels δεν είχαν αυτή τη δυνατότητα. Τώρα, όμως, αλλάζουν τα πράγματα. Ο Adam Mosseri (CEO του Instagram) ανακοίνωσε ότι το Instagram θα προσφέρει πλέον αυτή τη δυνατότητα.

Δείτε επίσης: Πώς να δημιουργήσετε ένα Instagram Broadcast channel σε smartphone

Η λειτουργία είναι προς το παρόν διαθέσιμη μόνο σε χρήστες των ΗΠΑ, στο mobile app. Η λήψη θα επιτρέπεται μόνο σε Reels δημόσιων λογαριασμών και όχι ιδιωτικών. Ωστόσο, οι χρήστες με δημόσιους λογαριασμούς θα μπορούν να επιλέξουν μια ρύθμιση για να εμποδίσουν άλλους χρήστες να κατεβάσουν τα Reels τους. Οι χρήστες που θέλουν να αξιοποιήσουν αυτή τη δυνατότητα, πρέπει να πατήσουν το εικονίδιο “Share” σε ένα συγκεκριμένο Reel και να επιλέξουν “Download“.

Σύμφωνα με μια εικόνα που δημοσιεύτηκε από τον Mosseri, τα ληφθέντα Reels θα έχουν watermark με το λογότυπο του Instagram και το όνομα του λογαριασμού, όπως συμβαίνει και στο TikTok. Το YouTube άρχισε, επίσης, να προσθέτει watermarks σε βίντεο Shorts που δημιουργήθηκαν σε desktop, πιθανότατα για να επιστήσει την προσοχή στη λειτουργία των βίντεο Shorts.

Δείτε επίσης: Instagram: Πώς να δείτε τα Stories κάποιου χωρίς να το καταλάβει;

Το Instagram φαίνεται πως κάνει, επίσης, προσπάθειες να ενισχύσει τα Reels του και να αποκτήσει περισσότερους χρήστες. Ίσως το βλέπει ως έναν τρόπο για να διασφαλίσει ότι οι άνθρωποι θα βλέπουν Reels σε άλλες social media πλατφόρμες. Ωστόσο, η πλατφόρμα δεν κάνει τα πάντα για να φιλοξενήσει βίντεο από αντίπαλες πλατφόρμες. Η εταιρεία που ανήκει στη Meta επιτρέπει τη μεταφόρτωση TikTok και άλλων βίντεο, αλλά οι αλγόριθμοί της σταμάτησαν να προωθούν βίντεο με watermarks από ανταγωνιστές το 2021.

Δείτε επίσης: Πώς να κατεβάσετε τα Instagram Stories σας

Όταν πρωτοκυκλοφόρησε το χαρακτηριστικό σύντομων βίντεο, το Instagram περιέγραψε τα Reels ως: “έναν τρόπο για να δημιουργήσετε και να ανακαλύψετε σύντομα, διασκεδαστικά βίντεο στο Instagram. Τα Reels σας προσκαλούν να δημιουργήσετε διασκεδαστικά βίντεο για να τα μοιραστείτε με τους φίλους σας ή με οποιονδήποτε στο Instagram. Εγγράψτε και επεξεργαστείτε βίντεο πολλαπλών κλιπ 15 δευτερολέπτων με ήχο, εφέ και νέα δημιουργικά εργαλεία“. Η εταιρεία προσπαθεί τώρα να προωθήσει αυτό το feature ακόμα περισσότερο.

Πηγή: www.engadget.com